Stupeflix: creator de slideshow-uri


Stupeflix este un proiect încă în stadiul beta dar e promiţător. Este genul de webaplicaţii care îţi permite să “amesteci” imagini şi clipuri video într-un slideshow cu diverse efecte. Da, aşa ceva putem realiza cu programe de pe calculator sau cu alte webaplicaţii poate mai bune. Şi totuşi Stupeflix are câteva elemente originale. Pentru a-l testa trebuie să vă deschideţi un cont. Apoi pentru a crea un “filmuleţ” încărcaţi câteva imagini (Add Images). Click pe diversele plusuri pentru a indica nişte texte. Trageţi pozele pentru a forma noi grupuri. La final click pe Generate the video şi în câteva secunde veţi avea clipul. Până aici poate nimic spectaculos (sau poate totuşi unora le va plăcea).

imagine

Partea interesantă vine acum pentru fanii programării. Există şi posibilitatea editării text a slideshow-ului!!! Click pe Open in XML editor şi veţi vedea XML-ul slideshow-ului. Ce să faceţi cu el? Există o documentaţie de unde puteţi învăţa diverse lucruri. Dar ca să fim rapizi, putem înlocui efectul implicit, kenburns, cu altele precum: explode, flower sau panel. Şi slideshow-ul va arăta diferit! Puteţi edita textele, timpii… aproape tot din acest slideshow! Generaţi (puteţi opta pentru format FLV sau MP4) şi vedeţi. Din păcate nu se oferă embed, dar puteţi publica fişierul pe situri gen, să zicem YouTube, Viddler sau altele.

imagine

Testul meu îl puteţi vedea pe Stupeflix aici, sau pus pe YouTube mai jos. Există şi un API pe care nu am ajuns încă să îl testez.

PS: După ce m-am mai învârtit puţin pe sit am reţinut ceva – acest sit este pentru crearea, nu stocarea, de slideshow-uri. După ce creaţi ceva, descărcaţi şi republicaţi undeva, pentru că materialele pe situl Stupeflix au o viaţă foarte limitată.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *