iQ-Notes: notiţe pe desktop


Am văzut de-a lungul timpului multe programe pentru notiţe pe desktop (un fel de înlocuitor la post-it-urile galbene de pe frigider sau de pe marginea monitorului), dar iQ-Notes mi se pare printre cele mai complete şi complexe soluţii. Partea bună este că poate fi folosit ca un simplu sistem de a nota la repezeală ceva (cineva îţi dictează un număr de telefon sau un cont bancar), iar cei cu pretenţii mai mari îl pot folosi şi pentru sarcini mai complicate (de exemplu pentru a-şi pune o notiţă despre un eveniment asociindu-i şi o alarmă care să le amintească din timp de el). Totul într-un kit cam de 3MB.

imagine

Programul permite crearea oricâtor notiţe. Ele pot fi închise fără probleme pentru că nu dispar, decât de pe ecran. Prin managerul de note pot fi reactivate oricând şi în plus poţi şi căuta între notiţe. Puteţi seta ca un dublu click pe iconiţa din systray să deschidă o nouă notă. Scrieţi ce doriţi şi puteţi eventual să o închideţi, ea fiind salvată automat. Notiţele pot avea fundaluri colorate diferit (vezi mai sus). Titlu poate fi ales sau luat automat din primele litere din text. Pentru o mai bună organizare, dacă sunt multe, e recomandabil să notaţi un “subiect” (ex: serviciu, de familie, urgenţe…). Dacă aveţi informaţii importante, o anumită notiţă poate fi protejată cu parolă. Iar dacă doriţi să vă amintiţi de o notiţă la un moment dat, puneţi-i o alarmă şi ea va “sări” vizibil pe ecran.

imagine

Credeţi că am terminat? Nuuu… Sunt multe facilităţi. De exemplu dacă folosiţi programul pe calculatorul de acasă şi pe cel de la serviciu, notiţele se pot sincroniza via FTP. O altă facilitate foarte interesantă şi inspirată este ataşarea notiţelor la anumite programe! Dacă aţi asociat o notiţă unui program, când îl veţi relansa va apare şi notiţa, amintindu-vă să… Mai sus am cuprins prin capturi două meniuri (cel din systray şi cel asociat ultimului buton din bara de instrumente a unei notiţe) şi fereastra (cu primul tab) de opţiuni la o notiţă. Sper să vă mai ofere câteva idei despre program. Este cu adevărat bine gândit. Păcat că încă nu s-a ocupat cineva să îl traducă şi în limba română.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *