Importarea fotografiilor digitale


Desigur, recunosc, e vorba de un subiect atât de banal încât pentru mulţi nu are sens parcurgerea acestui text. M-am gândit că totuşi pentru unii ar putea fi util, dat fiind că mai văd încă la unii prieteni că iau imaginile de pe cardul aparatului foto prin Explorer şi le copiază manual într-un director creat manual. Folosirea unor mijloace de importare automată e de preferat nu doar din comoditate. De exemplu majoritatea acestor soluţii fac şi rotirea imaginilor (după modul “landscape” sau “portrait”). Personal am folosit mai mulţi ani cam2pc, versiunea gratuită, dar am renunţat de câteva luni să o mai folosesc.

imagine

Având instalat Galerie foto din Windows Live prefer acest instrument. Deşi sunt fan Picasa (Google), instrumentul Microsoft îmi place mai mult pentru un fapt la urma urmei banal: permite punerea automată a datei în numele folderului. În fine, sunt detalii mici. Ideea este alta: să vedem cât de uşor se pot importa pozele cu astfel de programe. Când am introdus cardul de memorie în calculator sau am conectat aparatul foto digital la USB vom vedea o fereastră ca mai sus-stânga. Am optat pentru Import imagini şi fişiere video (cu Galerie foto). Apare atunci fereastra de mai sus-dreapta. Dacă vă întrebaţi ce este Mai multe opţiuni vedeţi mai jos-stânga. De aici puteţi de exemplu opta pentru Ştergere fişiere de pe dispozitiv după import. Mai departe, dacă aţi lăsat mai sus-dreapta pe Revizuirea, organizarea şi gruparea elementelor de importat atunci puteţi da nişte nume albumelor.

imagine

Nu mai este nimic de făcut decât click pe Import. În funcţie de câte imagini aveţi, ele vor fi importate în câteva secunde sau minute. Gata! Destul de similar este şi în Picasa, care vă oferă similar preview pentru imagini, posibilitatea să “botezaţi” albumul şi altele. Dacă cumva nu aţi făcut până acum importarea cu astfel de programe – gratuite şi în limba română – atunci merită să o faceţi. E mai uşor.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *