Noutăţi dinspre Searchology


Google a avut astăzi un eveniment intitulat Searchology, ocazie de prezentare a unor noi produse. Unul priveşte căutarea, dar mie cel mai mult mi-a reţinut atenţia aplicaţia Google Sky Map pentru Android. Să îndrepţi mobilul spre cer şi să afli ce constelaţie e acolo… sau să indici tu o constelaţie şi să fii condus spre ea… mi se pare o experienţă deosebit de interesantă. Poate că ar distruge puţin din farmecul căutării – vă amintiţi de anii copilăriei când rămâneaţi afară până se făcea noapte şi căutaţi Carul Mare sau mai ştiu eu ce pe cer? – dar pentru generaţia de copii de astăzi, la care mai totul trebuie să fie gadget, Google Sky Map ar putea trezi o pasiune pentru astronomie.

Accelerometrele pot face mult mai interesante multe dispozitive. Aici, pe CNet.ro, aţi putut citi de exemplu despre o cutiuţă muzicală. Recent citeam pe web de aplicarea accelerometrului la blocarea mobilelor! Şi cine ştie câte aplicaţii ne mai aşteaptă…

Şi să revenim & încheiem cu Google, noutarea numărul 2: mai multe opţiuni pentru căutare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Sakura spune:

    Mda. Drăguţ progrămelul de explorare a cerului. Era una din cele trei idei de aplicaţii pentru iPhone pe care le-am avut. Însă eu fiind la faza de reîmprospătare a cunoştinţelor de C… e a doua idee care îmi pică. Prima a picat din cauza imposibilităţii accesării unora din parametrii camerei foto din telefon.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *