OffiSync: Google Docs în MS Office


Ştiu că mulţi sunt încă refractari la a-şi ţine fişiere online. Sunt însă cazuri în care, exceptând marile secrete, anumite fişiere pot fi foarte utile online, având astfel acces la ele oriunde ai fi. Nişte adrese, liste, rapoarte… Google Docs, deşi departe – ca şi calitate – de suita Zoho de exemplu, este printre cele mai cunoscute soluţii de Office online, şi iată că o mică aplicaţie permite lucrarea din MS Office pe fişierele din Google Docs. OffySync a fost într-un beta privat, recent intrând în beta public, ceea ce înseamnă că putem testa programul fără nevoia unei invitaţii. Descărcaţi aplicaţia, care se va conecta la web descărcând adevăratul kit, de vreo 9MB. Aşteptaţi terminarea instalării, marcată de o fereastră în care scrie The OffiSync registration succeeded.

imagine

La lansarea unei aplicaţii din pachetul MS Office, de exemplu Word, veţi vedea o nouă filă / un nou tab, intitulat OffiSync (beta). Ca nou tab în MS Office 2007, dar merge şi în Office 2003, unde probabil apare ca meniu nou. Din acest nou tab puteţi deschide fişiere din contul Google Docs, puteţi salva acolo, face căutări. Sunt şi nişte instrumente de colaborare, pentru moment destul de simpluţe. Important să spunem că add-on-ul MS Office poate lucra cu mai multe conturi Google, inclusiv cu conturi Google Apps. Am testat şi eu, şi evoluţia a fost conform aşteptărilor.

 imagine

Las acum clipul video de prezentare. Nu înainte de a da cu banul: eu unul cred că aplicaţia după ce iese din beta va deveni comercială, poate cu o versiune gratuită mai limitată. De ce? Discutând pe email cu dezvoltatorul add-on-ului mi-a răspuns la tot ce l-am întrebat mai puţin la întrebarea: “după ce trece de beta va mai fi gratuit programul?” 😉


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    Utilizatorii suitei OpenOffice au si ei la dispozitie o extensie pentru sincronizarea cu Google Docs: OpenOffice.org2GoogleDocs.

  2. gyges77 spune:

    Fiti prudenti in a-l instala. La mine, dupa instalare, Word-ul a refuzat sa-mi mai deschida multe documente. Dupa dezinstalare, totul a revenit la normal.

  3. radu.capan spune:

    Ca beta pot sa fie si surprize. La mine e tot instalat si nu am nici o problema cu deschiderea de fisiere. Si folosesc intens Word.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *