NeoDownloader şi descărcarea de imagini


Sunt sigur că vi se întâmplă şi Dvs să găsiţi situri cu imagini frumoase şi aţi dori să le descărcaţi fără să faceţi aceasta manual, imagine cu imagine. M-am dus pe SnapFiles la secţiunea Image Downloaders şi am testat NeoDownloader Lite. Atenţie: versiunea lite. Aceasta este gratuită, existând desigur şi o variantă comercială. Am descărcat programul, l-am instalat, nu am stat prea mult să îl buchisesc doar am adăugat o sarcină nouă, punând adresa sitului de unde doream să descarc imaginile. Am fost întrebat dacă să descarce imaginile din întreg situl. Neîncrezător am bifat că da, am pornit sarcina şi… după vreo 15 minute aveam toate imaginile pe care le doream descărcate.

imagine

Uau… am rămas impresionat. Dar a fost şi un caz fericit. De ce? Pentru că versiunea lite are nişte limitări serioase. De exemplu descarcă doar fişiere JPG, ceea ce coincidea cu ceea ce mă interesa pe mine. Versiunea comercială descarcă tot felul de formate, nu doar de imagini ci şi video şi audio! Versiunea comercială are şi alte avantaje, detalii găsind aici. Oricum, uneori versiunea gratuită poate fi exact ceea ce ai nevoie. Vedeţi de la setările proiectului pe care vi-l definiţi ce mai puteţi regla. Am pus mai jos două taburi din fereastra cu setări. Vedeţi în ele că de exemplu se poate opta pentru scanare în adâncime infinită şi pentru “sărirea” peste fişiere grafice foarte mici (care de regulă sunt elemente de design). Veţi mai găsi şi alte setări utile.

imagine

Revenind la lista de programe sugerată pe SnapFiles pentru descărcarea de imagini aş mai pomeni Mihov Picture Downloader. Ieri (vezi anunţul) autorul a lansat versiunea 1.5 după ce de mai bine de doi ani programul părea abandonat. Acum are şi un sit propriu, frumuşel, iar lista facilităţilor programului – luuungă – o găsiţi aici. Acesta nu are unele din limitările amintite mai sus, dar în testele mele lucrurile nu au decurs lin din prima. Probabil are o altă curbă de învăţare iar eu nu am avut răbdare pentru moment. Versiunea lite de la NeoDownloader a făcut de fapt ceea ce doream. Care soluţie este mai bună pentru Dvs? Testaţi… alegeţi…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. dangl spune:

    De cand cautam eu asa program. Incercat varianta comerciala. Excelenta.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *