UltraExplorer a ajuns la v2.0


UltraExplorer părea la un moment dat un alt proiect cam abandonat. Dar iată că astăzi autorul a anunţat şi lansat versiunea 2.0 (aici istoricul actualizărilor). Folosesc acest program de mai bine de doi ani. Când l-am descoperit am şi scris despre el (era aprilie 2007). Respectiva prezentare rămâne încă destul de mult în picioare, chiar dacă unele lucruri s-au mai schimbat ca amplasare sau au dispărut (ori nu găsesc eu vechea bară Objects, ori nu mai e). Aşa, pe scurt, amintesc că în acel articol evidenţiam “stiva” pusă la dispoziţie de program, diversele moduri de afişare (mai multe ca în MS Explorer), lansatorul de aplicaţii, taburi…

imagine

Noua versiune arată cam la fel dar sunt totuşi câteva noutăţi remarcabile. Cel puţin faţă de ce prezentam acum doi ani programul vine acum – printre altele – cu:

  • posibilitatea lansării rapide cu Win+E (înlocuind scurtătura implicită pentru MS Explorer)
  • un sistem de căutare propriu (până acum apela căutarea din MS Explorer)
  • noi tipuri de vizualizare a folderelor
  • interfaţa tradusă în limba română
  • viteză mai mare şi multe buguri rezolvate

Nu ştiu dacă aţi mai folosit sau nu UltraExplorer până acum. În oricare variantă s-ar putea să fiţi interesaţi să îi faceţi o probă. Explorerul din Vista poate că arată ceva mai bine, mai integrat cu Windows-ul, dar sunt sătul de diversele probleme, unele rezolvabile, altele nu. De exemplu mă irită când detectează un folder ca fiind cu fotografii (şi nu are fotografii) sau muzică eliminând câmpuri la Details pentru Date Modified. Şi ar mai fi şi alte buguri enervante. Poate că m-am obişnuit eu mult cu UltraExplorer. Cert e că îl prefer. Dacă vreţi mai multe informaţii despre program vedeţi această secţiune Wiki.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *