G.ho.st sare la 15GB (utili!!!) şi îşi pune API


Acum o lună scriam despre G.ho.st: calculatorul tău online de 5GB. Iată că titlul a expirat. Acum este calculatorul de 15GB! Iar bonusul de 1GB per prieten referit a devenit de 5GB! În plus spaţiul de email a crescut la 10GB. E uşor să ajungi la câteva zeci de GB, ceea ce deja poate fi mai mult decât HDD-ul unora dintre netbook-uri. Ce înseamnă aceasta? Ca pe un netbook cu orice sistem de operare (fie el Linux sau Windows) poţi rula acest sistem de operare online cu un HDD online care tot creşte, poate peste HDD-ul fizic… Evident că nu e locul unde să pui informaţii super-vitale, dar G.ho.st are vechime, se mişcă satisfăcător de rapid iar spaţiul tot mai mare îl face tot mai atrăgător.

imagine

Am intrat şi eu în contul meu G.ho.st şi am constatat creşterea (mai puţin la mail). Dacă vreţi să vă deschideţi un cont mergeţi pe G.ho.st şi dacă nu aveţi pe altcineva, puneţi-mă ca referral cu radukn@g.ho.st 😉 . Dar acum pe bune: ce să faci cu acel spaţiu? M-am întrebat şi data trecută când am scris despre G.ho.st şi spuneam că “personal nu găsesc încă un motiv să folosesc curent aşa ceva”. Aş dori să retractez cele afirmate. G.ho.st poate fi folosit foarte bine pentru backup. Să vedem cum.

 imagine

 1. În primul rând aş dori să subliniez că spaţiul de depozitare e unul destul de sigur. Cum aşa? Pentru că nu ţine de G.ho.st ci de Amazon S3, un serviciu mai mult decât credibil (să spunem de exemplu că fiecare fişier e ţinut pe mai multe servere).
 2. Apoi se pare că nu există limită de dimensiune pentru fişiere. Uau… Parcă văd că unii vor încerca imediat să pună acolo filme de 700MB. Atenţie: orice material ilegal vă poate aduce – teoretic – în neplăcuta postură de a vă vedea contul închis. Evident, când se prind “şefii”. Riscaţi sau nu, e treaba Dvs. A pune însă muzică ar putea merge, pentru că – din nou teoretic – ar putea fi din CD-urile Dvs convertite în MP3.
 3. Puteţi publica fişiere şi directoare dintr-un şut. Mergeţi la MyVC (evident în G.ho.st) şi alegeţi My G.ho.st Drive. De acolo click pe Upload şi ţinând apăsat CTRL veţi putea selecta mai multe fişiere sau foldere deodată.
 4. În fine, chestia care m-a surprins pe mine cel mai mult – uau, uau, uau – este că ai acces şi FTP la spaţiul pus la dispoziţie! Nu, nu e nevoie de cont pro sau de credite sau mai ştiu eu ce. Aveţi gratuit 15GB (şi mai mult) pe care îi puteţi folosi via FTP scriind ca server ftp.g.ho.st iar la username şi password numele de utilizator şi parola contului Dvs g.ho.st. Am testat şi merge. Chiar şi SkyDrive de la Microsoft, cu 25GB, păleşte în faţa la G.ho.st cu acces FTP. Cei avansaţi vor putea să îşi scrie scripturi care să publice via FTP backup-uri la datele importante. Sau via email, pentru că şi emailul e generos cu 10GB (peste cât oferă GMail).
 5. În fine, există şi ceva G.ho.st Bulk Uploader dar recunosc că la repezeală nu m-am lămurit de unde se ia/foloseşte şi care ar trebui să meargă şi cu foldere. Oricum, FTP e suficient pentru mine.

Ce spuneţi? Eu zic că G.ho.st sună bine şi veştile bune nu se opresc aici. Marea noutate este introducerea unui API. Este, e drept, versiunea 0.1, dar e poarta spre tot felul de aplicaţii third party care vor aduce un plus de valoare. Rămânem pe recepţie 🙂 .


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

9 comentarii

 1. Corneliu spune:

  Nu cred ca merg incarcate direct foldere, cel putin la mine nu merg decit fisiere.

 2. Nickro spune:

  Am incercat si eu sa incarc direct foldere, concluzia a fost ca nu se accepta, inca sper eu, decat fisiere.

 3. radu.capan spune:

  Poate G.ho.st Bulk Uploader merge si cu foldere? Am corectat mai sus (in teste am marcat cu mouse-ul, a marcat si foldere, dar upload e drept ca nu am facut decat la fisiere si am vazut ca incarca rapid).

 4. Nickro spune:

  Sunt nevoit sa revin si sa ma corectez: se gaseste in meniul Upload un utilitar de incarcare/descarcare a folderelor/fisierelor care simplifica totul… O adevarata placere sa lucrezi cu el… Imi pare rau ca l-am descoperit dupa ce am tras o concluzie eronata.

 5. Dacian spune:

  Pt simplul motiv ca au FTP si ca exista FireFTP eu o sa devin utilizator frecvent si fidel al g.ho.st. Acum mi-am creat cont si te-am trecut ca referral, ca aici am aflat de serviciu si mi se pare doar normal.

 6. adryan spune:

  Eu am un cont pe site si este super tare… Cand am aflat de acest site nu mi-a venit sa cred… Asta este o adevarata inteligenta. Ca lumea rau de tot site-ul; unde mai gaziti voi un pc virtual? Poate gasiti da´ nu ca asta. 😀 Si da, nu merge pe folder merge pe fisiere.

 7. Nickro spune:

  Azi de dimineata cand sa intru pe G.ho.st sa-mi verific situatia documentelor si cu dorinta de a mai incarca ceva… surpriza… site-ul a suferit o schimbare dramatica. M-am speriat ca am pierdut tot ce aveam acolo, dar se pare ca au fost intelegatori si indulgenti cu vechii membri lasand acelasi spatiu si „tezaurul” urcat neatins. Din pacate noii membri nu se vor mai bucura de aceeasi generozitate in privinta spatiului primind doar 1 GB pentru contul liber.

 8. radu.capan spune:

  Mda… trist… e de bine insa pentru vechii membri.

 9. Rene spune:

  Si este totul gratuit?
  Ca eu tot nu am inteles. 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *