Bing de la Microsoft vine din 3 iunie


Săptămâna viitoare soseşte noul motor de căutare de la Microsoft. Numele lui e Bing şi se va găsi la adresa Bing.com. Până acum câteva ore pagina era goală; acum ne invită să mergem pe DecisionEngine.com pentru informaţii suplimentare. De acolo aflăm că Microsoft merge pe o strategie puţin diferită. Şi ce dacă ai milioane de linkuri şi la o căutare returnezi câteva mii sau zeci de mii? zice Microsoft luându-se astfel ironic de Google. Oamenii vor răspunsuri – şi asta am mai auzit-o recent de la Yahoo şi am văzut-o experimentată de WolfrangAlpha. Cât de mult va reuşi un decision-engine (versus search-engine) să îi satisfacă pe internauţi? Vom vedea.

imagine

Pentru moment putem vedea diverse capturi în kitul de presă pus la dispoziţie de Microsoft. TechCrunch a publicat astăzi articolul Bing! Microsoft Prepares For War With A Revamped Search Engine (Screenshots) semnat de o persoană care a avut acces la Bing (mă rog, sub numele de Kumo). Sunt şi acolo capturi interesante. Din ambele locuri tragem însă o singură concluzie: Microsoft nu a făcut doar schimbări în adâncime (abia aştept să văd relevanţa rezultatelor), ci şi la suprafaţă. Unora le place simplitatea Google (pagina albă, cu puţin text), dar Microsoft pune pariu pe pagini mai colorate şi mai “dichisite” vizual. Era o vreme când viteza la internet (vremurile dial-up) justifica mai mult ca motoarele de căutare să fie 99% text. Dar astăzi? Când imaginile se încarcă repede, având conexiuni mai puternice, merge şi un motor de căutare încărcat grafic? Din nou, nu pot spune decât că vom vedea. Oricât de mult ne-ar face cu ochiul capturile, în cele din urmă relevanţa rezultatelor va stabili verdictul. Şi trebuie să testăm noi, nu să citim comunicate de presă.

Nu mai avem foarte mult de aşteptat. Doar până la 3 iunie, adică miercurea viitoare. Până atunci să vedem cum îşi prezintă Microsoft noua jucărie.

PS: Unii caută să explice BING cu variante precum “But It’s Not Google” 😉 . Desigur, Bing nu e Google. E mai mult? Sau mai puţin?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,33 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *