Bing… bune şi rele


De când a devenit public mi-am pus Bing ca motor implicit de căutare (în Chrome, punând calea http://www.bing.com/search?q=%s&go=&form=QBLH&scope=web) şi sunt mulţumit dar… tot nu cred că voi renunţa, încă cel puţin, la Google. Viteza de indexare a internetului la Bing este mult mai mică decât la Google. De exemplu articole de pe CNet.ro scrise şi acum câteva zile (am făcut mai multe teste) nu apar în Bing, pe când în Google se regăsesc cel mai adesea după câteva minute de la publicare. Apoi relevanţa pentru o căutare în limba română este mai mică decât la Google. Dacă o luăm practic Bing este încă în urma la Google.

imagine

Pe de altă parte aspectul motorului Bing este mai reuşit. Fragmentele de text afişate – de exemplu – sunt utile, dar… uneori conduc la situaţia comică de mai jos: de pe un sit Microsoft, fără să îl părăseşti, poţi afla cele necesare pentru a folosi ilegal un produs… Microsoft 🙂 . Mai trist, fapt blamat de mulţi, este că Bing pune foarte uşor la îndemână pornografia, iar modul “redă la mouse deasupra” aduce astfel de materiale spre vizionare chiar în Bing. Nu mă îndoiesc că în câteva săptămâni problema va fi rezolvată, pentru că reacţiile sunt deja puternice. Evident că şi Google facilitează aşa ceva, dar nu urmăreşti clipuri de această natură chiar pe situl Google. În fine, modalitatea aceasta cu iframe aleasă pentru Bing ar mai putea naşte şi alte probleme şi sunt sigur că vom vedea unele modificări în timp.

imagine

Voi mai rămâne totuşi cu Bing ca motor implicit pentru că numărul cazurilor când am simţit nevoia să repet căutarea pe Google a fost mic. Regăsim, ca în fostul Live, posibilităţile de calcul şi de conversii, după cum vedeţi în captura de mai jos (Bing având avantaj asupra lui Google putând să rezolve ecuaţii cu o necunoscută).

imagine

imagine

În fine, aş mai aminti un lucru care personal l-am găsit util: când cauţi imagini, la Google trebuie să treci la următoarea pagină de căutare; la Bing derulezi în jos şi automat se încarcă următoarele rezultate (practic este o pagină “infinită” de rezultate, extrase după cum ai nevoie de ele).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    O paralela intre Bing si Google este oferita pe site-ul urmator, nomen est omen: http://www.bing-vs-google.com/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *