EssentialPIM a trecut de 3.0


Prima oară am scris aici, pe CNet.ro, despre EssentialPIM în 2005! Vedeţi aici articolul. Îmi puneam atunci problema, dat fiind că programul era atrăgător, cât de mult va mai rămâne el gratuit. Ei bine, programul a rămas gratuit… o versiune a lui. Conform unui model urmate de multe programe (inclusiv webaplicaţii), există o versiune gratuită şi una comercială, aceasta din urmă incluzând desigur diverse facilităţi suplimentare. Iată că recent, de câteva săptămâni, programul EssentialPIM a trecut de versiunea 3.0 (când scriu eu versiunea curentă este 3.02) şi m-am gândit că după patru ani merită să îl readuc puţin în atenţie.

imagine

Programul poate fi folosit imediat de exemplu cu varianta portabilă. Mergeţi aici şi alegeţi EssentialPIM Free Portable (varianta zip). De fapt ceea ce veţi primi (despachetaţi arhiva) este versiunea Pro, valabilă pentru 30 de zile. Dacă vreţi să vedeţi comparaţia dintre Free şi Pro mergeţi aici. Nu vă lăsaţi speriaţi de listă lungă de No din dreptul versiunii gratuite. În fapt ea este suficientă celor mai mulţi dintre noi. Poate că sincronizarea cu Google Calendar sau posibilitatea de a avea grupuri la Contacte ar fi fost utile, din versiunea Pro, dar şi aşa versiunea Free este foarte, foarte utilă. După cum vedeţi din capturi, programul are interfaţa în limba română (pentru care trebuie din nou să îi mulţumim lui Alexandru Bogdan Munteanu).

imagine

Programul este un multiplu organizator: agendă, obiective (listă-de-făcut), notiţe, contacte şi un fel de client de email (limitat, desigur, dar după caz suficient; dacă nu, nu folosiţi această facilitate). Vedeţi mai jos detaliile unei sarcini, ce se pune în agendă. Codul culorilor este foarte util. Reorganizarea agendei se face banal trăgând sarcinile cu mouse-ul. Există diverse moduri de afişare (aţi văzut în capturile de mai sus). Sarcinilor li se pot asocia alarme, cu sunet, mesaj şi opţional program de lansat.

imagine

În fine, mă mai opresc doar la agenda cu persoane (secţiunea Contacte), în captura de mai jos având fereastra pentru introducerea unei noi persoane. Vă invit mai departe să îl descoperiţi şi, dacă vă place, să îl păstraţi (puteţi seta să se lanseze cu sistemul de operare, minimizat în systray). Nu vă ataşaţi desigur de facilităţile Pro, ce vor dispare după 30 de zile, dar, repet, şansa e mare să nici nu le folosiţi.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *