liteFlick şi Flickorama


Flickr are un număr incredibil de mare de fotografii. Şi zilnic acest volum creşte. Şi cu cât creşte, cu atât căutarea unor imagini pe Flickr devine mai importantă şi mai uzuală. Şi cum căutarea pe Flickr se poate face via un API generos, există multe, multe aplicaţii pe web ce fac acest lucru. Vom aminti în continuare câteva. Ar fi fost mai întâi CoolFlick devenit apoi qFlick (folosind Cooliris), proiect continuat mai recent prin liteFlick. Puteţi căuta după un cuvânt cheie sau după numele de utilizator Flickr. În lista de rezultate puteţi da click pe pătratele cu preview pentru o versiune mai mare. Un click pe more info vă va da imaginea mai mare, clickabilă, conducând spre imaginea pe Flickr.

imagine imagine

Ce este de apreciat la acest instrument este că permite şi o căutare avansată (click pe advanced search, sub boxa de căutare). Veţi putea alege un interval pentru imagini sau tipul licenţei. Astfel va fi uşor să găsiţi imagini pe o anumită temă care pot fi folosite legal în diverse proiecte.

Un alt proiect interesant îl reprezintă Flickorama. Folosiţi ultima iconiţă din dreapta-sus pentru a maximiza pe tot ecranul, după care navigarea printre fotografii devine un spectacol. Există mai multe moduri de afişare (vedeţi toate iconiţele din dreapta-sus). Puteţi alege numărul de imagini afişate într-un set. Aveţi de asemenea nişte opţiuni de căutare, ce nu includ, din păcate, licenţa. Oricum, vizual arată foarte bine. Nu mă credeţi ci vedeţi cu ochii Dvs.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *