iPhone 3GS


Deşi nu sunt un mare fan al celor de la Apple (cu toate că ar trebui), ţin să anunţ, pe toţi cei care nu ştiu încă, de lansarea iPhone-ul 3GS, care vine cu noul sistem 3.0 implementat. Ca detalii tehnice, nimic spectaculos faţă de iPhone 3G, decât o îmbunătăţire a CPU-ului, pe cel nou fiind adus un ARM Cortex A8 600 MHz, PowerVR SGX graphics. Ca design, se păstrează linia deja creată (vizual cele două versiuni, 3G şi 3GS – cu S adăugat de la Speed – sunt de fapt chiar identice). Mai multe detalii în continuare.

imagine

General:

 • 2G Network: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
 • 3G Network: HSDPA 850 / 1900 / 2100

Size:

 • Dimensions: 115.5 x 62.1 x 12.3 mm
 • Weight: 135 g

Display:

 • Type: TFT capacitive touchscreen, 16M colors
 • Size: 320 x 480 pixels, 3.5 inches
 • Multi-touch input method
 • Accelerometer sensor for auto-rotate
 • Proximity sensor for auto turn-off
 • Scratch-resistant surface

Memory:

 • Phonebook: Practically unlimited entries and fields, Photocall
 • Call records: 100 received, dialed and missed calls
 • Internal: 16 GB/ 32 GB storage, 256 MB RAM
 • Card slot: No

Detalii complete aici. Şi un clip de prezentare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. Sakura spune:

  Cred că ar mai merita menţionate la noutăţi includerea pe lângă cele două accelerometre şi GPS-ul deja existente a unei busole, ceea ce deschide noi orizonturi în privinţa softurilor de orientare care sunt în curs de pregătire. De asemenea camera foto a fost îmbunătăţită, senzorul crescând la 3 Mp. Acest aspect nu l-aş considera demn de menţionat dacă nu era însoţit de „tap focus”. Adică pot atinge pe ecran obiectul pe care doresc să focalizeze. Mi se pare o idee simplă dar deosebit de utilă, chiar dacă sunt convins că cel mai ieftin aparat foto de tip săpunieră din comerţ scoate fotografii de câteva ori mai calitative decât cel mai performant telefon (Samsung de 12 Mp sau Nokia cu 8 Mp). Partea de filmare nu mă impresionează decât prin faptul că permite editarea uşoară a filmelor direct pe telefon. Acum aplicaţia de filmare este inclusă în noua versiune a sistemului de operare, până în prezent era o aplicaţie de sine stătătoare, întrucât telefonul nu ştia nativ să filmeze. Încă o noutate interesantă ar fi comenzile vocale nu numai pentru partea de telefonie ci şi pentru iPod ş.a.

  Şi ca şi în trecut, toate noutăţile soft aduse de versiunea a treia a sistemului de operare se vor regăsi şi pe vechile modele, de la primul începând, în urma unui simplu update gratuit de soft prin iTunes.

 2. Ady spune:

  Da, corect si asta; insa depinde de fiecare ce urmareste la un telefon. Eu, de exemplu, as dori sa am un telefon fara camera insa cu toata tehnologia de ultima ora; mi se pare inutila camera, dar mult mai importante altele. Cum ziceam, depinde de la caz la caz. E interesant per ansamblu, dar as merge tot pe Windows Mobile 😀 . Good day!

 3. Smaily spune:

  Pe http://www.gps-auto.ro gasiti deja noul iPhone 3GS, necodat, nou si cu garantie, iar pretul e mai mic decat la Orange!

 4. Ady spune:

  Scuzele de rigoare, dar cred ca te inseli: pe situl oferit de tine porneste de la 3.710 lei cel de 16gb si 3.976 lei cel de 32gb; ori la Orange la abonament e ieftin tare comparativ cu preturile sitului respectiv (in functie de abonament).

 5. mkedge spune:

  Este o mica diferenta la design, daca pot sa spun asa. 😀
  Pe spate, mai jos de sigla Apple, unde scrie „iPhone 16gb…” – si ce mai e pe acolo – caracterele sunt in culoarea argintie, spre deosebire de 3G, unde erau de culoare gri mat. :p

 6. sake spune:

  Se merita sa fac un schimb? Am un Nokia x6 16gb si vreau un Apple?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *