Fotografi: apăreţi pe Bing!


Motorul decizional al Microsoft, Bing, ne întâmpină zilnic pe prima pagină cu o altă imagine. Sunt sigur că ştiţi. În funcţie de setările alese puteţi avea imaginea americană (afişată via Silverlight deci mai greu de salvat) sau imaginea extra-US (afişată normal). Oricum, dacă vă plac imaginile, Bing vă permite să vă întoarceţi înapoi în timp pentru a le vedea, cu săgeţile din colţul dreapta-jos. Iar dacă ţineţi mouse-ul peste acel mic © veţi putea vedea cine este autorul. Unele, multe, sunt din surse oficiale (a se citi comerciale), de la fotografi profesionişti. Dar sunt şi unele contribuţii de exemplu ale unor angajaţi Microsoft. Aţi vrea să încercaţi şi Dvs?

imagine

Da, Microsoft este deschis să publice pe prima pagină fotografia Dvs, timp de o zi, dacă o consideră atât de reuşită. Mai exact s-a deschis o competiţie pe Facebook ce vă permite să propuneţi propriile Dvs fotografii pentru prima pagină Bing. Detaliile tehnice ale competiţiei le găsiţi aici. Pe scurt nişte criterii:

  • Imaginea trebuie să te facă să vrei să afli mai multe despre ea.
  • Imaginea trebuie să te absoarbă şi să devină un punct de pornire în explorarea (cu) Bing.
  • Subiectul fotografiei trebuie să ofere suficient interes pentru a alege conţinutul folosit pentru sprijinirea explorării (acele detalii la mouse-over).
  • Căutaţi ingeniozitatea şi poezia.

În timp ce fotografia trebuie să fie de minim 970×528 pixeli, Microsoft spune clar că ea trebuie să aibă ca “greutate” minim 1MB (cel mai bine este să o daţi aşa cum o scoateţi din aparat). Doar în format JPG. Evident, dând fotografia vă luaţi adio de la ea, dar Microsoft va afişa numele Dvs la mouse-over peste ©. Mai sus în dreapta puteţi vedea cam cum ar trebui să fie compoziţia fotografiei: evident partea din stânga şi de sus nu trebuie să aibă ceva important, altfel vor fi acoperite de elementele motorului Bing. Până în 16 iulie puteţi să vă trimiteţi fotografiile. Vedeţi aici detalii despre calendarul competiţiei.

În fine, dacă nu aveţi la activ fotografii pentru competiţie puteţi măcar să vă implicaţi votând. Fotografiile au nevoie de un număr minim de voturi pentru a intra în competiţie, aşa că şi partea aceasta cu voturile este foarte importantă. Şi acum revenind la Bing, mai sus în captură, în stânga, vedeţi o arhivă a imaginilor folosite pe prima pagină. Puteţi explora arhiva pornind de aici. Una am ales să o pun mai jos.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *