Wix.com: editor flash online


Wix.com oferă un editor online flash de flash 😉 . Vă deschideţi un cont şi apoi veţi putea să alegeţi ce să creaţi: un sit? un widget? o e-carte de vizită sau o e-felicitare? De la simplu la complex puteţi crea aproape orice cu acest performant editor flash. Puteţi insera texte, imagini, video şi audio. Puteţi crea mai multe pagini şi pune butoane de navigare. Diversele elemente pot avea diverse comportamente (behaviour), astfel că puteţi să aveţi şi linkuri (externe) în aplicaţia flash. Nu spun că nu trebuie puţină răbdare şi încălzire a creierului, dar după ce vă veţi prinde cum funcţionează Wix va fi o plăcere să lucraţi cu el.

imagine

Şi acum înapoi pe pământ sau trezirea la realitate: în timp ce Wix oferă un incredibil editor flash, care se prezintă ca gratuit, există un preţ ce pentru unii poate fi deranjant: acea reclamă la Wix (vedeţi mai jos, pe marginea dreaptă) ce se extinde cu informaţii când puneţi mouse-ul deasupra. Da, acesta este preţul. Sau puteţi alege să plătiţi şi atunci “reclama” dispare. De fapt dacă plătiţi sunt mai multe avantaje, dar nu merg în această direcţie pentru că sunt sigur că nu îi interesează pe prea mulţi. Revenind deci: vedeţi mai jos un exemplu simplu pe care l-am creat în 2-3 minute. El cuprinde câteva facilităţi oferite de Wix: efecte pe text (vezi titlul la prima pagină); o porţiune de text cu scrollbar; un text clickabil (jos pe prima pagină); navigare între pagini (săgeţile); un slideshow de imagini (pagina a doua). Am reunit deci câteva elemente demonstrative… dacă vă atrag, purcedeţi pe Wix.com, deschideţi-vă un cont şi creaţi. E simplu. La final puteţi lua codul şi folosi în propriul sit.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 4,88 din 5)
Se încarcă...

9 comentarii

 1. Vio spune:

  Super tare!!! Multumesc!

 2. Gabi spune:

  Intrebare… poti sa iti publici sit`ul dupa ce l-ai creat? Adica ceva mysite.wix.com? Sau dar creezi cu el si atat?

 3. spum3 spune:

  Merge: dai sus dreapta publish dupa care iti apare o fereastra care cu trei butoane dai cel din dreapta adica… embed dai copi dupa care ai dai paste intrun fisier index.html, l-ai luat si l-ai pus pe http://www.blablabla.bla
  🙂

 4. Emanuel spune:

  Va salut. Am si eu o problema: am creat un site pe wix si nu sunt in stare sa il postez. Te rog sa ma ajuti pas cu pas sa pot face asta. Mersi.

 5. anna spune:

  Buna. Am o problema mare… Am facut site, l-am si publicat. Problema este ca am pus o melodie, dar dupa alte calculatoare nu merge. Pe calc meu cand deschid pagina, incepe melodia sa cante cum deschid, pe altele deloc!!! Stie cineva de ce, si ce pot sa ii fac??

 6. radu.capan spune:

  Poate ca ai pus calea spre melodie absoluta nu relativa, spre fisierul de pe calculatorul tau.

 7. anna spune:

  Nu stiu ce am facut… Este prima data cand am facut un site, si nu ma pricep. Dar nu apare nimic cale absoluta sau relativa. Am bifat doar sa cante cum deschid site-ul si sa apara pe toate paginile. In rest nu scrie nimic.

 8. Laura spune:

  Poti sa ii schimbi numele dupa ce il faci, sa nu mai apare Wix in denumire? Multumesc.

 9. viorel spune:

  Am o rugaminte. Am facut un sit pe wix. Cum fac sa apara pe motoarele de cautare ca un blog (adica sitemap.google webmasters stii tu), sa fie vizibil la cautare, nu prin link. Multumesc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *