Google: Vremea micilor perfecţionări?


Ieri Google anunţa că unul dintre produsele de laborator de la GMail a “absolvit”, devenind oficial încorporat în serviciul de email: Sarcinile (Tasks). Pentru cei care poate încă nu ştiu, “produsele de laborator” sunt mici experimente menite să răspundă unor dorinţe ale unor utilizatori: cine vrea îşi activează facilităţile şi le poate încerca. E o modalitate bună de testare a unor noi facilităţi, creând un fel de add-on-uri / pluginuri / suplimente (vezi Firefox) pentru GMail. Astăzi cu greu mai concepi un produs care să nu aibă posibilitatea extinderii prin pluginuri. Şi uite că tot de ieri Google Calendar o ia în aceeaşi direcţie: are produse de laborator! Acum însă să vedem clipul cu sarcinile.

Revenind la Google Calendar, pentru moment experimentele nu sunt nici prea multe, nici colosal de utile. De fapt subiectul va fi complet neinteresant pentru cei ce nu folosesc Google Calendar frecvent. Eu am scris acum un an cum folosesc Google Calendar în special pentru aniversări, fiind notificat prin SMS de zilele de naştere. Aceeaşi facilitate prin SMS o folosesc şi pentru alte obiective (gen, nu râdeţi, când vreunul în familie ia antibiotice ca să fiu notificat din x în x ore). Nu uitaţi că Google trimite SMS-urile gratuit, deci chiar vă puteţi folosi de Google Calendar. Merită. În plus se lucrează la un API mai generos, ceea ce va aduce mai multe lucruri bune în viitorul apropiat.

imagine

Şi lista micilor, uneori chiar foarte mici, noutăţi legate de diverse produse Google e lungă. GMail e mai protejat împotriva emailurilor false. Dacă ţi-ai uitat parola o poţi recupera şi prin SMS. Via Google Maps poţi afla mai uşor unde eşti (chiar nu ştiţi?). Ionuţ de la GoogleOperatingSystem a mai găsit alte câteva mici dar foarte utile noutăţi: filtrarea imaginilor după proporţie şi dimensiune, dar şi după licenţă, iar cele ofensatoare pot fi raportate; Picasa în sfârşit numără afişările (nu am crezut că va lua atâţia ani… dar mai bine mai târziu decât niciodată) şi are mai multe opţiuni legate de fani; de la traduceri de fragmente de text şi de pagini s-a trecut şi la traduceri de documente. Şi altele… Personal sunt foarte încântat că Google lucrează la detalii. Şi prevăd că ideea de Labs se va extinde la mai toate produsele Google.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. gxg spune:

    Mie singurul experiment util pentru Calendar mi se pare ‘jump to date’. Am pățit de destule ori sa creez un eveniment/zi de naștere uitand sa-l setez cu repetitie si a trebuit sa dau click de zeci de ori pana am ajuns la data evenimentului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *