Guybrush (Monkey Island) revine!


Introducere nostalgică: în facultate (uh, mulţi ani de atunci) am avut un prieten cu care “devoram” împreună două serii de jocuri foarte la modă în acea vreme, ambele produse de Lucas Arts: seria Indiana Jones şi seria Monkey Island. Cu câtă nerăbdare aşteptam să merg la facultate când mă blocam undeva, pentru a vedea dacă nu cumva prietenul a depăşit acel punct 😉 . Internetul pe atunci nu era plin de walkthrough-uri aşa că dacă unul dintre noi nu găsea soluţia, totul ar fi fost gata. Dar din fericire împreună (şi totuşi separat, adică pe propriile calculatoare) am biruit joc de joc. Ce vremuri…

imagine imagine

Spre surprinderea (şi bucuria) mea, am aflat că Guybrush Threepwood revine. Mai mult: revine în două “forme”. Mai întâi avem o reluare dinspre Lucas Arts (ce jocuri minunate a mai produs această firmă… vă amintiţi Maniac Mansion: Day of the Tentacle?). De două zile a apărut The Secret of Monkey Island, Special Edition. Este vorba de un remake în cel mai clasic sens. Primul joc al seriei (au fost cinci, vi le amintesc: The Secret of Monkey Island, Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge, The Curse of Monkey Island, Escape from Monkey Island,  Tales of Monkey Island) a fost reluat cu mare fidelitate povestea, actualizând desigur grafica şi coloana sonoră. Mai multe detalii în clipul de prezentare de mai jos (precum şi în linkul deja indicat).

În fine, există şi o a doua revenire, dar nu dinspre Lucas Arts ci dinspre Telltale Games. Detalii găsiţi pe WorldOfMI.com, care, dacă nu aţi descifrat, vine de la World of Monkey Island. Vor fi cinci episoade-jocuri, dintre care pentru moment a apărut primul. Mai jos vedeţi trailer-ul. E o abordare 3D şi personal nu o agreez, probabil dintr-un spirit mai conservator. Oricum, am dorit pentru cei care l-au “cunoscut” pe simpaticul Guybrush, să semnalez revenirea seriei.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *