MBase 2: alt manager de filme


Luna trecută am scris despre Personal Video Database şi despre Ant Movie Catalog. Revin astăzi cu un program care mi s-a părut foarte bun (dar am aşa o presimţire că la un moment dat va trece pe program comercial). Este vorba de MBase 2, pe care îl puteţi descărca şi ca arhivă şi atunci nu aveţi nimic de instalat. Mai mult, îl puteţi purta după Dvs, de pe un calculator pe altul (luând desigur şi baza de date cu filme, pe care o creează în chiar folderul aplicaţiei). Aşa cum ne-am aştepta, MBase 2 ia datele de pe internet: scrieţi la Title ceva din titlul filmului (sau tot) şi dacă sunt dubii programul vă arată alternativele. După ce aţi ales aşteptaţi… aşteptaţi… aşteptaţi…

imagine

Aşteptarea ar putea fi puţin cam lungă pentru că programul ia multe informaţii despre net, inclusiv detalii despre actori (unde şi când s-au născut). Dacă doriţi să fiţi mai operativ şi nu vă interesează anumite informaţii, daţi click dreapta pe globul din dreptul câmpului Title. Veţi putea de acolo alege ce informaţii să fie luate de pe net şi ce nu. Nu uitaţi după ce datele au fost luate să daţi click pe Add Movie. Puteţi apoi răsfoi catalogul Dvs de filme în mai multe moduri. Ar fi trebuit să fac mai multe capturi ca să le arăt pe toate. Puteţi să le vedeţi ca listă, caz în care coloanele sunt configurabile, ca enumerare simplă, ba aveţi şi un “răsfoitor” de filme mai modern.

imagine

Vedeţi (şi mai sus, şi mai jos) că sunt trei taburi: Filter, Info şi Wiki. Info e în acţiune mai sus. Wiki ia datele de pe Wikipedia. Modul Filter este foarte-foarte util. Puteţi să găsiţi rapid filmele cu un anumit actor, dintr-un anumit an, de un anumit gen, de un anumit rating… În fine, programul vă permite şi crearea unor liste (ex: filmele mele favorite, filmele copilăriei, nişte comedii bune ş.a.), precum şi administrarea împrumuturilor. Una peste alta este un program atrăgător şi reuşit.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *