PicPick Tools vorbeşte româneşte


Am scris prima oară despre PicPick Tools în octombrie anul trecut (aici) şi de atunci programul a mai avansat, chiar astăzi ajungând la versiunea 2.0.2. Avansul nu este însă teribil de spectaculos ca să se justifice un nou articol. De fapt dacă amintesc de acest program este că, la un moment dat, în ultimele luni, un român a contribuit cu traducerea interfeţei, aşa că în special pentru începători sau necunoscătorii de limbă engleză programul devine mai atrăgător. Şi într-adevăr este foarte bun, având editor de imagini integrat, dar care poate fi uşor “ocolit” setând la Folosire rezultat opţiunea Copiază în Clipplanşetă.

imagine

Opţiunile sunt multe şi nu le reiau (subliniez doar că are şi versiune portabilă). Înnoiesc captura de data trecută cu una ce arată din nou limba română în acţiune. Iar înainte să închei… o întâmplare legată de freeware-uri.

imagine

(Iertaţi subiectul. Dar cred că e o lecţie interesantă.) Zilele trecute am vrut să folosesc Marxio Timer, un program excelent despre care am scris laudativ. La lansare îmi spune ceva de genul “au trecut cam multe luni de când îl foloseşti… poate există o versiune mai nouă! vrei să încerci?” Eram grăbit aşa că am ales Nu. Surpriză: un răspuns obraznic gen: “da, atunci na că nu mai funcţionez!” Trebuie să recunosc că am fost foarte enervat dar mi-am zis: hai să merg pe situl autorului şi să iau o versiune mai nouă. Surpriză: la descărcare un mesaj (din nou traduc şi sintetizez, din minte) de genul “În atâtea luni nu am primit nici un euro donaţie. Aşa nu mai merge. Munca nu mi-e apreciată aşa că închid taraba.” Acum, reintrând din curiozitate pe sit, am văzut că descărcările funcţionează din nou. Sau a primit vreo donaţie sau s-a mai potolit. Oricum, mi se pare un comportament cam impulsiv şi cred că putem trage două concluzii:

  • cu un program gratuit (există riscul să) depinzi de chefului autorului
  • recunoştinţa faţă de astfel de autori (de freeware) poate face multe (inclusiv prelungi “viaţa” unor aplicaţii)

Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *