Desenele-copilariei.net


Pe baza diverselor situri ce găzduiesc clipuri video au apărut de-a lungul ultimilor ani alte situri care selectează anumite materiale, pe baza unor criterii. Desenele-copilariei.net evident colecţionează desene animate, printre surse – din cât am frunzărit eu – una de bază fiind PeTeava.ro. Desenele le găsim nu doar grupate pe limbă (cele cu dublaj audio în română, respectiv cele cu sonorul în engleză), dar şi pe personaje. Ne putem astfel (noi sau copiii noştri) bucura de Mickey Mouse si prietenii, Enigmele din Providence, Kim Possible, O lume disparuta sau Spioanele, ca să dau doar câteva exemple.

 imagine

Situl are asociat şi un forum destul de activ. De asemenea se extinde şi în alte direcţii (vezi meniul superior): Jocuri, Filme (întregi, cu dublaj audio), Poveşti şi Cântece. Apropo de filme de desene animate întregi, în română, un anume sit are o secţiune Animaţii unde sunt “culese” astfel de filme. Veţi găsi Aladin, Ali Baba, Pinochio, Epoca de gheaţă (chiar şi treiul, filmare slabă), Madagascar I şi II. Unele în engleză, altele în română. O precizare – inutilă: toate materialele acestea (sau poate 99%) sunt puse ilegal (pe siturile de hosting video, nu pe siturile care le preiau, cu embed). Aceasta înseamnă că în primul rând pot dispare oricând (deşi până legislaţia de la noi va ajunge foarte strictă mai este…). Unele materiale sunt de o calitate video şi audio bună, majoritatea nu. Dar de bine de rău, mă repet (din alte semnalări similare), când vrei să îţi laşi copilul 5 minute în faţa calculatorului până ai tu o urgenţă, astfel de situri pot fi de ajutor.

Mai sus vedeţi Pinochio în română (nu, nu versiunea clasică). Chiar şi full screen e acceptabil.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (9 evaluări, media: 4,78 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Radu spune:

  Ce înseamnă „titrate audio” ?
  Titraj înseamnă imprimarea pe film a traducerii. Cum ar putea fi făcut aşa ceva audio… mă depăşeşte. Poate voiaţi să spuneţi „dublaj”. Ceea ce cam e altă mîncare de peşte.

 2. Gudrulea spune:

  Multumesc pentru review!

 3. moroshan spune:

  Doamneeeeeee, cata… nedumerire la Radu I si cata noblete si smerenie la Radu II care, evident, este „urmasul” celui dintai doar in ordinea postarilor 🙂
  Nu va dezmintiti, maestre…
  Din partea mea, inca o data MULTUMESC !


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *