Nexus: lansator de aplicaţii “agăţabil”


În ultimele zile au fost mai multe comentarii ce mi-au corectat diverse perle de limbă română. E bine. Dacă cineva găseşte şi acum o expresie mai bună să spună. Până atunci voi spune despre Nexus că este un lansator de aplicaţii “agăţabil” (dock-abil). Există lansatoare tip text (gen Launchy, Executor, nDroid, Enso sau HoeKey), tip meniu (gen PS Hot Launch VVL) şi tip panou (gen sTabLauncher, Appetizer sau RocketDock – despre care tot am vrut să scriu şi nu am făcut-o). După cum vedeţi din captura de mai jos, Nexus vă pune la dispoziţie un set de scurtături ce se ascund implicit şi apar când apropiaţi mouse-ul de marginea unde sunt ascunse (poate fi agăţat de orice laterală, sau lăsat liber pe desktop).

imagine

Puteţi adăuga/scoate scurtături şi există şi unele instrumente gen coş de gunoi, indicator de vreme, de RAM… Sunt tot felul de efecte vizuale (când treci cu mouse-ul peste iconiţe ele pot să se mărească, să se clatine, să se rotească ş.a.) şi tot felul de teme (puţine vin cu programul, dar mai multe se găsesc online). Poate fi folosit şi pentru aplicaţiile lansate (gen TaskBar). Dacă aveţi un set mic de aplicaţii ce le lansaţi frecvent şi vă plac aplicaţiile ce arată bine şi dau un aer de profesionalism (a la Mac) atunci merită să încercaţi programul.

imagine imagine

Următorul material video prezintă foarte bine aplicaţia (în treacăt fie spus – o piesă de fundal foarte plăcută…). Există şi o versiune comercială mai bogată în facilităţi: WinStep Xtreme (în treacăt fie spus – şi acela are un clip de prezentare dar, surpriză, e mut, pentru că piesa folosită ca fundal a fost identificată ca protejată de drepturile de autor).  Urmăriţi deci prezentarea de mai jos, chiar şi în fullscreen.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,60 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    Un alt lansator de aplicaţii interesant şi actualizat recent este CianoDock, descărcabil la următoarea adresă web: http://www.lucianopalladino.com/public/cianodock.html

  2. jürgen.toth spune:

    Şi o altă alternativă actualizată recent poate fi XWindows Dock: http://xwdock.aqua-soft.org/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *