authorSTREAM Desktop


Vă amintiţi de OffiSync, prezentat acum câteva luni? Produsul a mai evoluat – e încă gratuit! va rămâne aşa? – adăugându-şi între timp şi nişte facilităţi foarte interesante de căutare pe Google (text, dar şi imagini). Dar nu despre acel program (de fapt addon de MS Office) doresc să vă vorbesc ci despre authorSTREAM Desktop. Despre situl authorSTREAM am scris în februarie: este un sit unde se pot publica fişiere PowerPoint, evidenţiindu-se prin redarea fundalului sonor (dacă există) şi prin conservarea efectelor animate. Iată că de câteva zile situl a lansat un instrument foarte util: authorSTREAM Desktop. La ce este bun?

 imagine

Mai sus îl vedeţi instalat: adaugă un nou tab în panglica MS PowerPoint 2007. Acest tab conţine o boxă de căutare. Nu ştiu de ce, poate ca să împace două firme rivale, addon-ul permite căutări pe Bing (Microsoft) şi de clipuri video pe YouTube (Google). Poate oferta se va diversifica în timp? Căutarea de imagini nu se ridică la ceea ce OffiSync permite deja (filtrarea imaginilor după drepturile de utilizare), dar e un început. Cine face des prezentări ştie cât de frustrant este să tot schimbi între navigator şi PowerPoint. Astfel de addon-uri sunt excelente şi salvează timp. Dar… că tot am menţionat şi clipurile video, authorSTREAM Desktop mai face ceva fenomenal: permite inserarea cu uşurinţă de materiale YouTube în prezentări PowerPoint! Evident, ele vor “rula” doar conectat la internet.

În fine, acelaşi nou tab ce apare în MS PowerPoint 2007 oferă şi posibilitatea publicării rapide şi uşoare de prezentări pe situl authorSTREAM. Dar mai multe aflaţi din prezentarea de mai jos (da, şi în prezentările puse online clipurile YouTube vor rula incluse – vezi după clipul YouTube).

Iată o prezentare cu clipuri YouTube.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,80 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *