JDownloader: descarcă de pe multe situri


Am scris acum două luni despre Universal Share Downloader, un program ce permite cu uşurinţă descărcarea de fişiere de pe numeroase situri din familia RapidShare. Zilele trecute m-am decis să încerc altul: JDownloader. Acesta nu are interfaţă încă în limba română, dar fiind open source cred că va atrage un inimos să traducă puţinele texte din meniuri şi ferestre. Fiind scris în Java, programul poate fi folosit deopotrivă sub Windows, Mac şi Linux. Merge cu peste o sută de situri (să mai dau câteva exemple: Uploading, Megaupload, Hotfile…) şi are un sistem propriu de citire a imaginilor captcha de verificare umană. Dar ceea ce îmi place mie mult (faţă de USD) este că poate descărca în paralel de pe situri diferite.

imagine

În captura de mai sus vedeţi descărcând şi de pe Rapidshare şi de pe Hotfile. Am constatat că nu de puţine ori arhive mari (împărţite în mai multe pachete) sunt puse pe mai multe servere şi se subliniază “pachetele sunt interschimbabile”. Aceasta înseamnă că cu JDownloader poţi descărca mult mai rapid, luând prima parte de pe un sit, a doua de pe alt sit… Programul funcţionează puţin cam ciudat… sau să zicem că trebuie puţin timp pentru obişnuire. Implicit va monitoriza linkurile din clipboard, fapt pe care eu l-am dezactivat rapid (în bara de instrumente, al patrulea de la dreapta la stânga). Dar aşa am constatat că descărcă probabil orice (am avut în clipboard un link către o imagine JPG… a descărcat-o imediat). Descarcă chiar şi de pe situri video (YouTube, Vimeo ş.a.), dar eu l-am folosit strict pentru situri a la RapidShare. Linkurile se vor strânge în tabul Linkgrabber de unde apoi va trebui să le selectaţi pe cele dorite şi să daţi Continue, după care ele vor ajunge în primul tab, numit Download. După cum spuneam, cu puţină răbdare veţi prinde cum merge.

 imagine

Sunt tot felul de facilităţi interesante ce pot fi subliniate: merge cu conturi premium; are mai multe interfeţe (a doua captură vedeţi că foloseşte o altă interfaţă); permite asocierea de parole la descărcări (de câte ori mi s-a întâmplat să descarc o arhivă, ea să fi avut indicată la descărcare parola, dar nu am notat-o şi apoi am uitat unde am găsit linkul… deci descărcare inutilă!). Dacă e să vedem şi părţile mai puţin plăcute aş nota că nu întotdeauna reuşeşte în îndeplinirea sarcinilor (uneori tot manual descarci, căci programul eşuează), dar şi că uneori se blochează always-on-top şi până nu îl închizi şi redeschizi nu poţi scăpa de el de pe ecran decât prin minimizare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Radu spune:

    Sună foarte bine, cu proxima ocazie îi fac o probă. Mulţumesc.

  2. tudorel spune:

    Interesant…

  3. radu.capan spune:

    FreewareGenius tocmai a scris (click) aici un articol in care subliniaza opt lucruri pe care le considera extraordinare la acest program.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *