Growl pentru Windows?


Zilele trecute lucrând în Linux Mint, în timp ce ascultam ceva muzică eram notificat deosebit de elegant, într-un colţ al ecranului, timp de câteva secunde, ce melodie tocmai a început. Am observat că sistemul este folosit şi de alte aplicaţii Linux, dar sincer nu ştiu câte. Inspiraţia vine de la Growl de sub Mac, ce te anunţă non-intruziv despre ce se întâmplă pe calculatorul tău: începe o nouă piesă, ţi-a sosit un email nou, s-a terminat o descărcare, cineva te contactează pe IM, o nouă postare de la prieteni pe Facebook ş.a.m.d. Un sistem unificat – dar şi foarte estetic – de notificare. O idee minunată. Şi în Windows există aşa ceva (baloon notification) dar slab din punct de vedere grafic.

imagine

M-am gândit să reproduc experienţa de sub Linux (şi Mac) sub Windows. Prima mea alegere a fost Snarl. O a doua opţiune, netestată de mine, este Growl for Windows. Ambele oferă o paletă largă de stiluri de notificare. Primele patru capturi de mai jos sunt luate din Snarl (precum şi cele două de mai sus, făcute pe calculatorul meu, cu programul instalat). Următoarele patru capturi sunt din Growl for Windows. Despre acesta din urmă nu pot vorbi, dar Snarl este simplu de folosit. Există însă o problemă destul de mare cu ambele…

imagine

imagine

Ambele programe sunt destul de ignorate de comunitatea dezvoltatorilor de aplicaţii Windows. Atâtea aplicaţii majore nu “trimit” semnale prin acest sisteme (care sunt destul de similare, existând şi un “translator” între ele). Am citit de exemplu pe FeedDemon cereri să facă notificări prin Snarl/Growl. Similar la alte aplicaţii. Probabil în câţiva ani mai multe aplicaţii vor ţine cont de ele. Până atunci fiecare aplicaţie oferă o listă de aplicaţii cu care se “înţelege” bine: aici pentru Snarl şi aici pentru Growl.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *