Mystery Age: The Imperial Staff


Ce gen de jocuri hidden objects preferaţi: în care aveţi lista cu denumirile obiectelor, sau pe cele în care aveţi forma sau imaginea obiectelor pe care trebuie să le găsiţi? Mie mi se pare destul de frustrant să tot trebuiască să dai Alt+Tab ca să ajungi la dicţionar, să cauţi vreunul dintre cuvintele ciudate din listă – şi uneori poate nici nu îl găseşti. E drept că în felul acesta îţi mai lărgeşti vocabularul, dar jocurile în care avem forma sau imaginea obiectelor le puteţi da şi copiilor să le joace, fără să vă temeţi că vă vor tot bate la cap: "Mamă/tată, ce înseamnă asta?"

imagine imagine

Un astfel de joc pe care, nefiind nici prea dificil, îl puteţi juca de relaxare sau îl puteţi da şi copiilor, este Mystery Age: The Imperial Staff. Engleza nu este absolut necesară în el nici pentru citirea dialogurilor; poveştile îmbracă în general jocurile într-o aventură care să motiveze trecerea de la un nivel la altul, dorinţa de a vedea cum îşi vor duce eroii noştri la capăt misiunea, dar cel mai adesea, ca şi în acest joc, putem să ne dăm seama ce trebuie să facem şi fără să citim replicile dialogurilor. Pe scurt, Eva şi fiica ei, Amber, trebuie să descopere care este sursa ploii negre care s-a abătut asupra pământului pe care locuiesc ele, şi să îl ajute pe Samuel, soţul ei, să se întoarcă cu bine acasă. Pe drum, cele două se întâlnesc cu diferite personaje care le ajută în aventura lor.

imagine imagine imagine

În partea de jos a ecranului apar obiectele care trebuie găsite; după ce aţi găsit toate bucăţile din care este format un obiect, el trece în inventar, şi trebuie folosit într-unul din locurile din scenă care luminează la trecerea cu mouse-ul. Da, aici poate fi utilă engleza, pentru că ni se dau anumite indicaţii care ne ajută să înţelegem cam ce ar trebui făcut într-un anume loc. Dar nici nu este foarte greu de intuit. Beneficiem şi de hint-uri reîncărcabile, care se încarcă şi mai repede dacă adunăm formele de ochi răspândite pe ici-colo. Bucăţile din care sunt alcătuite obiectele se găsesc toate într-o scenă, dar pot fi folosite şi într-o scenă învecinată, uneori pentru a găsi un alt fragment de obiect. Şi la fiecare nivel sunt şi mini-jocuri, care pot fi sărite, dar care oferă un plus de atracţie, pe lângă grafica frumoasă şi muzica plăcută. Succes!

PS: Dacă vă blocaţi undeva, găsiţi aici un walkthrough.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. raluca spune:

    E destul de interesant, dar jocuri de genul asta sunt mai interesante cind sint recompensate. Adica sa ai un spatiu de completat cu banii pe care ii cistigi cautind obiecte.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *