50 de fotografii de sus


Acum două zile mi-a sărit în ochi articolul 50 Brilliant Bird’s-Eye Photos şi m-am gândit imediat că trebuie să îl semnalez în deja tradiţionala rubrică de-pe-net. Materialul a apărut pe Noupe.com, sit pomenit de-a lungul timpului de mai multe ori aici, pe CNet.ro. Ceea ce poate nu ştiaţi este că în urmă cu câteva săptămâni situl a fost cumpărat de ruşii din spatele sitului SmashingMagazine.com. Spune ceva această achiziţionare… Dar să revenim la material: sunt reunite 50 de fotografii realizate de la mare înălţime. Noroc că sunt 50, pentru că o parte mi s-au părut plictisitoare. Dar sunt totuşi câteva deosebite (precum superbul cartier din Shenyang), pentru care merită să deschideţi linkul tocmai dat.

imagine

Ce este de remarcat e că la finalul selecţiei găsim sfaturi despre How To Take Bird’s-Eye Shots. Opţiunea 1: legi aparatul foto de nişte baloane (şi dacă vrei să şi recuperezi aparatul, evident legi baloanele bine de tot cu o sfoară, de sol). Variantă: te urci tu într-un balon (aţi văzut Up? eu încă nu). Opţiunea 3: înalţi aparatul foto cu un zmeu. Cei interesaţi vor găsi acolo detalii şi legături utile.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    Din cate stiu in spatele SmashingMagazine.com se afla echipa de la DrWeb.de (site in limba germana, mult mai vechi pe care l-au internationalizat apoi), deci nu sunt rusi ci germani. Si prin achizitionarea competitorilor … e poate mai mult o strategie de a-i elimina … concurenta mai slaba = calitate mai slaba …

  2. radu.capan spune:

    Fie ei germani. Nu cred ca are mare relevanta. Omul principal e Vitaly (Friedman), iar prenumele lui m-a facut sa spun rus(i). Se pare ca e german, cine stie cu ce origini.

  3. Fotografiile sunt intr-adevar superbe! Dar ca sa faci unele ca acestea iti trebuie atat un aparat de fotografiat foarte bun cat si posibilitatea de a zbura cu un balon sau avion si sa poti merge unde doresti tu … iar aceasta nu este posibil pentru oamenii obisnuiti. Asa ca, sa ne bucuram de ce imagini minunate ne pot oferi cei care au asemenea posibilitati.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *