WSCC: un centru de comandă pentru Windows


Probabil că prescurtarea WSCC nu vă spune nimic, de aceea de la bun început explicaţia necesară: sunt iniţialele unui program cu numele de Windows System Control Center. De fapt nu este un program ci o platformă de unelte care poate funcţiona ca un centru de comandă cu mare eficacitate în administrarea unui sistem de operare Windows, fie el XP, Vista sau Windows 7. WSCC preia aceste unelte în mod automat apelând la serviciile suitelor Windows Sysinternals şi NirSoft Utilities. WSCC poate fi descărcat într-o variantă portabilă de aici (va fi un executabil dar nimic de instalat, doar se despachetează fişierele unde alegeţi Dvs).

imagine

La pornirea aplicaţiei puteţi seta o serie de opţiuni în categoriile General, Software şi Network. Fereastra principală oferă o bară de navigare cuprinzând în ordine Favorites, All items, Search, Sysinternals Suite, Nirsoft Uilities, Windows Utilities şi New Console. Fiecare meniu afişează la rândul său o listă cu uneltele suportate. Un prim exemplu: daţi click la Nirsoft Utilities pe System Tools, apoi navigaţi la WhatInStartup, cu click pe butonul respectiv se deschide o nouă fereastră cuprinzând aplicaţiile care pornesc odată cu sistemul de operare. Un al doilea exemplu cu funcţia Search: introduceţi termenul Password în boxa de căutare, aproape instantaneu sunt afişate toate uneltele care conţin termenul şi oferă funcţiile specifice, de ex. ChromePass sau PasswordFox afişează parolele indicate în aceste browsere (brrr, îmi imaginez cum vine un prieten cu WSCC portabil la mine să mă ajute cu unele setări şi printre altele vede şi preia parolele pentru diverse servicii de mail memorate în navigator). Unele unelte vor funcţiona abia după o rundă de Updates. Atenţie: la primul update am fost anunţat într-o nouă fereastră 205 new software found, eu le-am instalat pe toate şi astfel directorul cu WSCC are acum 60 MB. Este dată însă posibilitatea de a alege prin bifare care unelte să fie instalate sau nu. Dacă cu timpul veţi avea uneltele Dvs preferate, acestea pot fi introduse în meniul Favorites pentru a fi mai rapid accesibile.

Lista uneltelor este foarte, foarte lungă, nu preiau acum nici un nume ci fac trimitere Index Sysinternals şi Index Nirsoft. Ultimul serviciu oferă la rândul său un pachet cu toate uneltele disponibile spre descărcare, ultima versiune aici. Eu rămân însă fidel WSCC pentru uşurinţa utilizării în ciuda varietăţii sale.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *