Google îl dă pe Mihai drept exemplu


Un român trebuie să fie foarte mândru astăzi: Mihai e prezentat ca Featured Map Maker de însuşi colosalul Google. Mă rog, de fapt de blogul Google pentru Google Earth & Maps, dar e suficient. Şi cu el mulţi români se pot simţi mândri. Ştiţi probabil în câte rânduri am criticat – şi în 2006, când eram pată albă 100%, şi în 2009 – slaba prezentare a României pe hărţile Google. Dar de când ţara noastră a fost inclusă în Google Map Maker lucrurile s-au schimbat radical şi se dezvoltă cu rapiditate. Începem să fim mai mulţumiţi, deşi mai e muuult de lucru. Iar cât priveşte StreetView, încă Norc.ro suplineşte bine o parte din nevoi.

 imagine

Dar să revenim la promovarea unui român şi a României de Google, astăzi. Articolul subliniază că românii s-au plâns pe Facebook şi au făcut campanie pe Twitter. În cele din urmă Google ne-a ascultat (să reţinem deci câtă tevatură trebuie să facem ca să fim băgaţi în seamă???) şi românii au fost puşi la treabă. Mihai Voiculescu conduce net în clasamentul editorilor, cu 5000 de editări la hărţile Google. A început cu Târgu Jiu, de unde e el, dar nu s-a limitat acolo (e interesat, dat fiind că are situl Turism.ITBox.ro). Împreună cu alte persoane interesate a deschis şi un grup Google de discuţii, unde cei care vor să contribuie la hărţi pot să discute între ei.

Bravo Mihai, bravo tuturor românilor care s-au pus pe treabă şi arată lumii că nu suntem un ţinut pentru exploratori 🙂 . Petele albe se reduc şi poate la anul vom avea o hartă chiar decentă! Mai jos putem vedea cum a crescut recent harta Bucureştiului, ca Făt Frumos.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,80 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *