Notificări pentru GMail


Continui să constat că tot mai mulţi dintre cunoscuţii mei folosesc GMail şi GTalk (şi mă bucură). În acelaşi timp constant că mai toată tinerimea (la elevi mă refer) rămâne cu traducerea “email înseamnă Yahoo.com”. Cei care folosesc simultan GMail şi GTalk au deja un sistem de a fi notificaţi de primirea de noi emailuri (vedeţi în captura de mai jos, stânga). Dar dacă aveţi mai multe emailuri GMail? Culmea, GTalk nu ştie să facă notificări decât pentru un cont (e aproape jenant… în atâţia ani Google ar fi trebuit să îşi dea seama că mulţi au mai multe conturi… unele GMail altele Google Apps). Ce e de făcut în astfel de cazuri? Ne poate ajuta Scott’s GMail Alert.

imagine

Instalând acest program vom putea urmări până la 5 conturi de GMail (din păcate nu şi Google Apps). Modul de alertă îl vedeţi mai sus, dreapta. Poate nu e teribil de estetic, dar ţineţi cont că puteţi configura culorile şi tipurile de caracter, astfel ca emailurile venite pe adresa personală să fie de exemplu cu fundal verde, iar cele pe adresa de serviciu pe fundal roşu, să vă sară în ochi. Aplicaţia mai permite ceva simpatic: dacă sesizezi că cineva ţi-a scris ceva, un mesaj scurt astfel că încape în “balonul” de notificare, îi poţi răspunde imediat dând click pe plic. Vei avea o fereastră ca cea de mai jos, ce permite să îi scrii rapid oricui, fără să mai porneşti navigatorul pentru a merge la pagina GMail.

imagine

Dacă vreţi notificările să fie mai estetice, puteţi folosi un alt program (merge pe AIR). [b²] Gmail Notifier îmi aminteşte de Incredimail, care probabil pe mulţi ne-a obişnuit cu metode fastuoase de notificat (vă amintiţi servitorul cu plicul?). Ei bine, şi acest program are câteva animaţii simpatice (unele şi vocale). Configuraţi din tabul Animation, putând cu Preview să vedeţi cum arată live.

imagine

Clipul următor vă dă o idee despre program. De pe situl aplicaţiei AIR puteţi descărca şi alte animaţii pentru notificare.


PS: Altă propunere – Spiffy (merge pentru două conturi GMail).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. ValsiS.ro spune:

  Foarte bun GMail-ul. 🙂 Eu il folosesc pentru site-ul meu (http://mail.valsis.ro).

 2. bseiche spune:

  Eu am 15 ani si am renuntat de mult la chestia pe care Yahoo! o numeste mail. Din pacate folosesc Y! Messenger deoarece toti cunoscutii mei sunt pe Yahoo.

 3. Sorinacio spune:

  Programele sunt interesante, ar fi interesant daca ar functiona si comanda din click dreapta „Send to… >> Mail”

 4. mihai gavra spune:

  Urmaresc cu interes acest sit, dar fiind incepator termenii sunt cam grei pt mine. Ma bucur de tot ce gasesc nou. Bafta si sa ne prezentati cit mai multe. Noi nu stim unde sa le cautam si nici nu le intelegem. Multumim mult, sanatate!
  Apropo: ne-ar prinde bine cat mai multe „paranteze”!!!

 5. jürgen.toth spune:

  O alternativă relativ simplă poate fi şi GWatchman: http://code.google.com/p/gwatchman/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *