Excluderea unor categorii dintr-un blog WordPress


Dacă ai nevoie să excluzi articolele conținute de o anumită categorie din feed, de pe prima pagină, etc. îți voi explica cum să o faci simplu, cu doar minore modificări ale fișierului functions.php al temei folosite (iar mai apoi cu un plugin). Înainte de a modifica absolut orice avem nevoie de id-ul categoriei ale cărei articole dorim să le excludem. Navighează până la Posts – Categories și hoover (treci șoricelul peste link) link-ul categoriei. Poate o privire pe imaginea de mai jos te va lămuri mai bine.

imagine

Odată lămurit care este ID-ul categoriei copiază acest cod în fișierul functions.php, categoria mea are ID 8 așa că modifică după trebuință. Dacă fișierul nu există, creează-l!

[PHP]function exclude_category($query) {
if ( $query->is_home ) {
$query->set(‘cat’, ‘-8’);
}
return $query;
} add_filter(‘pre_get_posts’, ‘exclude_category’);[/PHP]

Articolele vor fi excluse numai de pe prima pagină, dar nu din feed. Dacă le dorește, din anumite motive, excluse și din feed înlocuiește linia

[PHP]if ( $query->is_home ) {[/PHP]

cu această linie

[PHP]if ( $query->is_feed || $query->is_home ) {[/PHP]

Citește mai multe despre tagurile condiționale ce îți permit o mai mare flexibilitate în afișarea articolelor și nu numai. O altă soluţie este folosirea unui plugin: Advanced Category Excluder are o serie de opțiuni ce îți permit nu numai excluderea articolelor din categoria/categoriile definite ci și a paginilor, link-urilor din blogroll și a categoriilor de link-uri. Să vedem pe rând. Poţi exclude o anumită categorie.

imagine

Poţi exclude paginile din meniul de navigare și widgets.

imagine

Poţi exclude un anumit link din blogroll.

imagine

Poţi exclude o anumită categorie de link-uri.

imagine

Modificând anumite setări poți crea categorii ce vor apărea doar în feed, dar niciodată pe blogul propriu-zis, poți exclude din rezultatele căutărilor pe blog articolele irelevante, totul fără a fi nevoit să modifici codul temei curente, iar setările se vor păstra indiferent de tema folosită.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. mytools spune:

    Acest articol a venit exact dupa ce incepusem sa ma gandesc cum sa fac sa elimin anumite articole/categorii de prima pagina (la fix). Multumiri!

  2. radu.capan spune:

    Ascunderea categoriilor poate avea n motivatii. Sa nu umpli prima pagina, sa lasi pe prima pagina doar una sau mai multe categorii esentiale… O categorie activa doar pe RSS nu pe sit iti permite sa comunici special cu cei ce te citesc prin RSS/email. Si atatea alte aplicatii. Folosesc de mult timp Advanced Category Excluder si singurul regret pe care il am e ca la widgetul Calendar nu intervine (de fapt nu prea are cum, arhitectura WP cerand acolo interventie manuala).

  3. Extrem de folositor articolul. Cautam si eu ceva de acest tip…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *