WordPress: afişează articolele programate


Poate fi util unora să afișeze pe blog o listă a articolelor programate, adică a celor care sunt deja scrise, care au fost publicate cu o dată în viitor, deci nu apar imediat online. Puteţi crea un widget gen ‘Articole viitoare’, sau ceva asemănător, în care să fie enumerate articolele programate, mai precis următoarele trei. Nu este prea complicat. Să vedem cum puteți implementa pe blogul vostru. Codul de care avem nevoie este cel de mai jos.

[PHP]have_posts()) : while ($my_query->have_posts()) :
$my_query->the_post();
$do_not_duplicate = $post->ID;
?>


[/PHP]

Ați putea lua cu copy/paste codul, dar dacă nu ați înțeles nimic nu prea văd rostul. Așa că să defalcăm și să explicăm care este rostul fiecărei părți. Bucata de cod, sub el explicația.

[PHP]$my_query = new WP_Query(‘post_status=future&order=DESC&showposts=3’);[/PHP]

Mai întâi definim niște funcții. Scoatem din baza de date toate articolele programate post_status=future, le ordonăm crescător cu order=ASC. În sidebar le afișez doar pe ultimele trei showposts=3 – modifică după plac și necesitate.

[PHP]if ($my_query->have_posts()) : while ($my_query->have_posts()) :
$my_query->the_post();
$do_not_duplicate = $post->ID;[/PHP]

Hocus pocus pe care nu ar trebui să îl modifici decât dacă ai idee ce faci.

[PHP]


[/PHP]

Afișăm numai titlul articolelor, eventual stilizăm un pic.

[PHP][/PHP]

Pentru că uneori este posibil să nu existe articole programate, afișăm în această eventualitate un text explicativ.

În mod normal, widgets de WordPress nu suportă cod PHP, de aceea trebuie să instalați pluginul PHP Code Widget care se comportă exact ca un widget text permițând în plus execuția de cod PHP.

Pentru eventuale modificări folosiți comentariile.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Sa inteleg ca pe WordPress.com nu va merge?

 2. radu.capan spune:

  Doar WordPress instalat (deci prin kitul de pe WordPress.org) dă libertatea de a pune ce temă vrei, ce pluginuri vrei, să faci ce modificări doreşti. În cazul lui WordPress.com te limitezi la ce se oferă. Dacă pluginul PHP Code Widget este între pluginurile acceptate de WordPress.com atunci se poate folosi articolul de mai sus… Altfel rămâne doar pentru cei ce au instalare proprie.

 3. Pai, am incercat sa adaug codul PHP intr-un widget text pe WordPress.com, si nu arata ceea ce ar trebui sa arate. Inseamna ca nu e posibil, da?

 4. radu.capan spune:

  Primul pas: activarea pluginului PHP Code Widget. El face ca un cod PHP să fie interpretat ca PHP, altfel e luat ca orice alt text.
  Al doilea pas: se pune codul şi va fi interpretat corespunzător.
  Dacă pluginul PHP Code Widget nu apare în lista de pluginuri se duce toată treaba. Dacă apare, activaţi-l şi reîncercaţi chestia cu codul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *