Flickr are o grădină de aplicaţii


Folosiţi Flickr intens? Pentru propriile fotografii sau pentru a vedea fotografiile altora? Atunci s-ar putea să vă intereseze The App Garden, o secţiune Flickr care reuneşte “Apps We’ve Noticed” (aplicaţii care ne-au reţinut atenţia). Sunt mii de aplicaţii, ţinând cont de API-ul puternic şi de tonele de fotografii depozitate pe acest sit al Yahoo!, aşa că o “grădină” selectivă nu strică. Mai jos vedeţi ca primă semnalare Flickroom, o webaplicaţie AIR prezentată de noi acum vreo lună de zile. Norul de taguri (sub Explore Apps) vă permite să găsiţi aplicaţiile după interesul Dvs.

imagine

Aplicaţiile sunt tot de tot felul: de la cele care permit publicarea (mai uşoară) pe Flickr la cele care fac căutări pe Flickr; de la aplicaţii AIR la webaplicaţii şi programe desktop “tradiţionale”; ba chiar şi screensavere. Clockr e un astfel de exemplu, simpatic altfel, dar care cere răbdare să se încarce imaginile. Dacă vă uitaţi la el online nu vă miraţi că nu apar imediat imaginile. Vedeţi că va cere drepturi de depozitare – temporară – pentru imaginile pe care le ia de pe Flickr (şi webaplicaţia şi screensaver-ul).

imagine

O aplicaţie descoperită via The App Garden este zFlick, foarte bine lucrată ca aspect vizual. Când veţi face prima căutare veţi vedea rezultatele apărând dezornodat şi punându-se apoi frumos într-o grilă ca mai jos. Iar când treceţi cu mouse-ul peste este un efect hover frumos.

imagine

Puteţi vedea apoi imaginea aleasă şi să o trageţi cu mouse-ul pe desktop, în MS Explorer sau în ce program acceptă imagini. Foarte elegant, o experienţă foarte plăcută. Păcat că nu oferă informaţii despre licenţele imaginilor, ca să te scutească de un drum pe Flickr (un click pe view on Flickr). Dacă faceţi des căutări de imagini pe Flickr pe care le folosiţi apoi în Photoshop sau Windows Live Writer sau MS Word, atunci acest program vă poate eficientiza procesul.

imagine

Închei cu un screencast al autorului, dar şi invitându-vă să descoperiţi alte aplicaţii din “grădina” Flickr.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *