Patru CMS-uri câştigătoare


Anunţul de astăzi WordPress Wins CMS Award mi-a atras atenţia asupra unui premiu, de fapt a unor premii, despre care recunosc că nu ştiam. Dar atâta timp cât sunt apreciate înseamnă că sunt şi valoroase (nu atât financiar, ci ca recunoaştere). WordPress, vedeţi anunţul, nu îşi încape în piele de bucurie, în special pentru că premiul vine ca un argument în plus pentru a renunţa la echivalarea WordPress = bloguri. La noi de fapt, pe CNet.ro, WordPress a fost dintotdeauna la categoria CMS, pentru că de la început l-am apreciat ca fiind suficient de puternic pentru a face cam orice sit ai dori.

imagine

Dacă vreţi să vedeţi cum au mers premiile puteţi merge aici, iar dacă vreţi să vedeţi situaţia din anii trecuţi un click aici. Pe scurt situaţia este aceasta:

Drupal e într-un fel marele câştigător (sau dublul câştigător), dar nu doresc să alunec spre o polemică WordPress versus Drupal. Ambele soluţii sunt apropiate pentru români (prin pachete pre dulcea noastră limbă), pe când ImpressCMS şi Plone par a nu ne fi atras prea mult. În timp însă probabil şi acestea două vor avea un public românesc al lor şi poate vom vedea şi traduceri pentru interfaţă (fie şi doar back-end). Personal chiar nu văd de ce să mă îndrept spre un alt CMS până când nu mă ciocnesc de ceva ce nu pot face cu WordPress 🙂 .

imagine imagine

Şi apropo de WordPress, şi de Matt entuziasmatul (fondatorul WordPress şi autorul anunţului de la care am pornit), cei interesaţi îl pot vedea mai jos vorbind despre (prezentul şi) viitorul WordPress-ului.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Am stiut despre WordPress, am auzit despre Drupal, dar niciodata despre ImpressCMS si Plone. Daca sunt in top CMS cred ca merita sa le incerci.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *