MS Office 2010 beta e disponibil


De câteva zile cei interesaţi pot să testeze versiunea beta a pachetului MS Office 2010. A fost un technical preview acum câteva luni, iar între timp Microsoft a avansat, punând la bătaie acest beta gratuit, fără înscrieri şi aşteptări. Mergeţi la această pagină şi descărcaţi acum MS Office 2010 şi îl veţi putea folosi până la anul (prin octombrie, dacă am înţeles bine). E o afacere bună… după mine. Ştiu că unii urăsc MS Office, că e prea “gras” în facilităţi inutile. Decizia vă aparţine. Eu unul sunt printre cei care am cu adevărat nevoie de MS Office şi pentru care OpenOffice e cam inutil.

imagine

Bun. Să presupunem deci că aţi descărcat kitul (are spre 700MB) şi începeţi instalarea: ea se poate face peste MS Office-ul curent (atenţie!) sau “lângă” (separat). Eu am dezinstalat MS Office 2010 anterior şi am pus separat, adică lângă MS Office 2007, noul beta de la Microsoft. După câteva minute instalarea s-a terminat (am eliminat unele componente ce nu mă interesau, gen MS Outlook) şi am lansat. Am fost anunţat că programul nu este înregistrat. După mai multe încercări (două) cheia oferită de Microsoft la descărcarea kitului (aveţi nevoie de un Live ID) a mers. După ce dai cheia te sperie cu Install now, dar e o scăpare: nu se instalează nimic ci doar se configurează astfel ca pachetul Office să fie legal înregistrat. Până în octombrie 2010!!!

imagine

Nu am ajuns să văd clar care sunt noutăţile (pe diverse bloguri sunt deja unele evidenţiate), dar versiunea arată bine. Am lansat imediat MS Publisher (de care cu MS Office 2007 şi-au bătut joc, neîngrijindu-l) şi arată foarte bine. Nu am sesizat prea multe butoane/funcţiuni noi, dar una mi-a plăcut mult. Voi scrie separat, într-un alt material. Până atunci vă ofer captura de mai sus. Pe lângă operaţiile clasice de Save/Open/Close la Share găsim o opţiune foarte interesantă: Save to SkyDrive. Vă amintesc că Microsoft oferă gratuit 25GB!!! pentru depozitarea de fişiere. Iar acum că unele pot fi şi editate online (cu MS Office online) această facilitate de păstrate (şi) online a fişierelor e mai atrăgătoare.

Mai multe în alte articole.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (7 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. jürgen.toth spune:

  Oferta Microsoft o consider buna, insa eu am intampinat cateva probleme pana am ajuns sa o testez. Primele incercari de download au esuat, pana am instalat si incercat cu IE7, asa a mers, insa ma intreb de ce nu a functionat de la bun inceput cu Firefox? De ani de zile nu utilizez IE caci nu este compatibil cu scannerul, deci am avut si acum ocazia sa fac o serie de instalari si dezinstalari inutile. A doua mare problema este comutarea intre MS Office 2010 si versiunea anterioara Office folosita pana in prezent. La fiecare schimbare pierd muuuulte minute pana se fac initializarile. Si in acest punct as fi dorit ca Microsoft sa fi venit in intampinarea utlizatorilor. Aceste doua aspecte mie personal mi-au lasat un gust amar si nu pot sa cred ca Microsoft intr-adevar doreste sa isi schimbe imaginea. Parerea mea este ca prin astfel de oferte (in sine binevenite) Microsoft incearca sa isi pastreze clientela tot mai putin numeroasa. Scopul e poate nobil, insa mijloacele …

 2. Radu spune:

  De două zile, Office 2010 mă amenință că licența sa mai e valabilă pînă luni. Știți cumva de ce?

 3. radu.capan spune:

  Hmmm… ciudat. Normal ar trebui sa expire la 31 octombrie 2010…

 4. Radu spune:

  Mda… Dintr-un motiv care îmi scapă, Office-ul a considerat că activarea făcută la instalare nu mai este demnă de el. Așa că a trebuit să-l reactivez, iar deocamdată este cuminte. Off, ce ți-e și cu vedetele… 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *