Cum se foloseşte Read More… în WordPress


Astăzi explicăm cum se folosește Read more… în WordPress. Mai multe variante, de la simplu la complicat. Folosirea Read more…. este utilă atunci când scrii articole lungi care ar solicita cititorului să folosească de zor rotița de scroll al mouse-ului, pentru o mai bună structurare a informației în anumite teme – mai ales, cele de tip Magazine, destul de populare în ultimul timp din câte am observat folosesc această tehnică, sau, pur și simplu, pentru a oferi doar un rezumat al articolului și a permite vizitatorului să decidă dacă dorește să îl citească în întregime sau nu.

Introduci manual < ! — more — > în editorul HTML sau grafic

read_more_editor

Dacă ai puține articole sau ai destul de mult timp la dispoziție pur și simplu introduci more din editor, acolo unde dorești să tai articolul, pentru fiecare articol. E simplu de înfăptuit, nu ai nevoie de pluginuri suplimentare. Exemplu din imaginea mai sus prezintă chiar articolul pe care îl citești în acest moment.

Folosești un plugin

evermore

Pluginul Evermore crează automat preview-ul unui articol în funcție de preferințele tale. Activezi pluginul, apoi în pagina de configurare setezi câte paragrafe ai dori să fie afișate și numărul minim de caractere afișate. Dacă ai deja articole pe care le-ai tăiat manual cu < ! — more — > acestea nu vor fi suferi nici un fel de modificări. Iarași dacă nu dorești ca pluginul să nu afecteze anumite articole introdu < ! — nevermore — >.

Folosești un plugin și editezi codul temei

Un alt plugin, și te asigur că vei găsi destul de multe care în principiu au aceasta funcționalitate, este Limit Posts. Salvezi fișierul ca limit-post.php, fără s de la sfârșit și îl uploadezi în wp-content/plugins. Activezi pluginul și, pentru că nu are un panou de configurare ca Evermore vom fi nevoiți să modificăm codul fișierul index.php sau home.php, în funcție de tema folosită. Caută sintagma de mai jos

[PHP][/PHP]

și înlocuiește-o cu

[PHP][/PHP]

unde 300 e numărul de caractere la care se limitează automat textul, iar Citește mai mult… este textul ce va fi afișat în loc de Read more…. Modifică după preferințe și necesități.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 3,80 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Ozana spune:

    Nu este acel cod… ci: < ! - - more - - > (scris adunat). 😛

  2. yo9fah spune:

    La mine este amplasat in partea stanga, si vreau sa apara in partea dreapta. Cum se procedeaza!?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *