doTemplate: pictezi designuri


Poate vă amintiţi de un articol de acum câteva luni: Artisteer: pictezi designuri cu uşurinţă. Este un program în faţa căruia îmi ridic pălăria (şi dacă se găseşte un sponsor să ni-l dea cadou am putea “produce” teme şi difuza via CNet.ro – dar versiunea completă e foarte, foarte scumpă, 130usd). Un fel de variantă online, fără legătură între proiecte, este doTemplate. Aceeaşi idee, doar că acum ca webaplicaţie, nu program desktop. Porneşti de la nişte designuri existente şi le modifici după bunul plac, totul în navigator. La final exporţi ca arhivă ZIP fişierele şi le foloseşti pentru propriul sit (atenţie: în footer este un link spre doTemplate care sunteţi obligaţi să îl păstraţi – sau plătiţi 10usd).

imagine

De cum intraţi pe sit puteţi da click pe unul din template-uri şi după câteva secunde îl veţi putea modifica. De exemplu eu l-am ales pe cel care “începe” ca mai jos.

imagine

După câteva secunde arăta astfel:

imagine

Da… totul din mouse (şi taste). Plimbi mouse-ul peste diversele părţi din design şi vor fi evidenţiate cu un chenar roşu. Dai un click şi elementul ales devine editabil. Poţi modifica antetul, meniul, pagina, corpul, bara laterală, subsolul… Poţi umbla la culori dar şi la texte. Poţi folosi din imaginile existente (biblioteca doTemplate) dar poţi şi să încarci imagini de pe propriul sit. Nu merge perfect (de exemplu colţurile rotunjite) dar pentru unii e desigur mult mai uşor să porneşti de aici şi apoi să finisezi.

imagine

În curând situl va avea, pe lângă planul free, şi un plan pro, pentru câţiva bănuţi având acces la facilităţi suplimentare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *