Activarea noului Google


Uau, putem fi mândri… De Ziua noastră Naţională Google a pus un doodle special, cu steagul nostru. Nu am mai văzut ţinându-se cont de România în aceste logouri, aşa că se pare că avem de-a face cu o premieră. Dar e o practică deja cu vechime ca, la nivel mondial, regional sau naţional, Google să reflecte în logouri anumite sărbători. Aceste logouri s-au fixat sub numele de doodle-uri (vezi Wikipedia) şi un fel de arhivă oficială găsiţi aici. Veţi vedea acolo doodle-ul pentru Sf. Andrei în Marea Britanie sau pentru Ziua Naţională a Învăţătorului în Vietnam, dar şi cel legat de descoperirea de către NASA a apei pe lună.

imagine

Dacă intru însă pe pagina Google.com (nu Google.ro) evident nu regăsesc steagul României (chiar dacă roşu, galben şi albastru este). Arată în schimb cam aşa:

imagine

La Dvs nu arată aşa? Este pentru că nu v-aţi activat interfaţa viitoare a motorului de căutare Google. Ea merge doar pe Google.com (forţaţi cu http://google.com/ncr) şi doar dacă – după ce aţi încărcat Google.com – puneţi în bara de adresă şi daţi enter următorul cod:

javascript:void(document.cookie="PREF=ID=20b6e4c2f44943bb:U=4bf292d46faad806:TM=1249677602:LM=1257919388:S=odm0Ys-53ZueXfZG;path=/; domain=.google.com");

Vă întrebaţi dacă există cale de întoarcere? Evident că este, dar nu la fel de comodă. Puteţi şterge cookie-urile sau vedea mai exact sfaturile de aici.

După cum vedeţi mai jos, noua interfaţă este mai colorată. Sincer, nu pot să spun că mă atrage prea mult nuanţele de albastru alese (sunt chiţibuşar) dar per ansamblu nu pot să spun că interfaţa nu arată mai bine. Noile funcţionalităţi, adăugate de-a lungul timpului, sunt acum mai evidenţiate. M-am trezit des în ultimele zile folosind noile facilităţi – pentru că îmi sunt mai sub nas. Fie am am activat preview-ul paginilor (ca mai jos), sau am făcut căutare limitată în timp (când cu căderea sitului Mininova am căutat acest cuvânt dar alegând “past hour” pentru rezultate). Şi sunt şi alte combinaţii utile. Direcţia îmi place, albastru sper să devină mai palid, mai şters.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *