Descărcaţi şi instalaţi Windows 7


Nu, nu e vorba de un articol ce indică spre torrente sau chei pe RapidShare. Ceea ce doresc să semnalez este însă existenţa unor imagini (ISO-uri) pentru Windows 7 ce pot fi descărcate şi folosite legal. Evident, pe termen limitat, ca orice trial. Cu metode “gri” însă acest trial se poate lungi de la 30 de zile la 120. Atenţie: nu fac referire spre situri/surse dubioase. Veţi vedea în cele ce urmează. E vorba doar de faptul că mulţi cumpără online Windows 7 şi astfel unii îl şi descarcă online, fără să îl mai deţină fizic pe un DVD, la “cutiuţă”. Aceste linkuri pot fi utile în diverse contexte.

imagine

Eu de exemplu am pus acum câteva zile Windows 7 (nu RC, ci versiunea finală) pe calculatorul soţiei. În Windows Vista merge tot mai greu la ea, ar trebui o reinstalare, dar nu am acum timp. I-am pus Windows 7 şi zbârnâie (adică merge foarte rapid) şi am practic 120 de zile să îi rezolv Vista, pe care îl are cu licenţă (ca şi mine). Şi să vă spun un secret: peste 120 de zile nimeni nu spune că nu poţi reinstala trial-ul Windows 7 şi folosi alte 120 de zile 😉 . Evident, problema e că în acest interval nu poţi înregistra sistemul de operare, nu beneficiezi de suport tehnic, şi spre sfârşitul celor 30 de zile ţi se tot aminteşte că doar “încerci” Windows-ul. Alternativa: cumpărarea.

Să vedem concret linkurile. Eu am pus Windows 7 Professional pe 32 de biţi. Mai jos aveţi linkuri pentru Professional şi pentru Home Premium, pe 32, respectiv pe 64 de biţi. Erau legături pe Amazon şi pentru Ultimate, dar nu mai sunt valabile. Puteţi consulta articolul Windows 7 ISO x86 and x64 Official Direct Download Links (Ultimate, Professional and Home Premium) pentru detalii.

Home Premium x86 (pe 32 de biţi)
http://msft-dnl.digitalrivercontent.net/msvista/pub/X15-65732/X15-65732.iso

Home Premium x64 (pe 64 de biţi)
http://msft-dnl.digitalrivercontent.net/msvista/pub/X15-65733/X15-65733.iso

Professional x86 (pe 32 de biţi)
http://msft-dnl.digitalrivercontent.net/msvista/pub/X15-65804/X15-65804.iso

Professional x64 (pe 64 de biţi)
http://msft-dnl.digitalrivercontent.net/msvista/pub/X15-65805/X15-65805.iso

Imaginile sunt de peste 2GB, dar mie mi s-a descărcat foarte rapid. Nu a luat nici măcar o jumătate de oră. Ardeţi imaginea (de exemplu cu micuţul ImgBurn) pe un DVD şi instalaţi Windows 7. Când vă cere cheia… nu o daţi. Timp de 30 de zile va merge. Interesant este că, în timp ce poate mai sus nu găsiţi linkul la versiunea care v-ar interesa, un kit de Windows 7 poate fi destul de uşor convertit de la o versiune la alta. Mai mult: la orice ediţie. De pe acelaşi sit vă recomand articolele How to Select Any Edition or Version (SKU) of Windows 7 to Install From Single Edition DVD Disc Media or ISO şi Create Windows 7 Universal ISO With All Editions Selection On Install with ei.cfg Removal Utility.

Bun. Şi să zicem că se duc cele 30 de zile. Şi cu Windows Vista a fost la fel (un truc de prelungire de 3 ori a celor 30 de zile). E recomandabil să faceţi acest pas în ziua a 30-a. Dacă vă temeţi, o zi mai devreme. Unii spun că, intrând în Safe Mode, se poate şi după cele 30 de zile (sau din Internet Explorer dând calea spre cmd.exe). Ce trebuie făcut? Simplu. O comandă simplă: slmgr -rearm. Detalii de exemplu în articolul Use any version of Windows 7 free for 120 days, sau cu multe capturi (deci condus pas cu pas de HowToGeek) în articolul Extend the Windows 7 Trial from 30 to 120 Days. Dacă preferaţi româna vedeţi articolul Rearm Windows 7 RTM – 120 zile gratuit. Succes!

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (9 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

9 comentarii

 1. Devirusare spune:

  Multumesc pentru link. 🙂

 2. gabriel spune:

  Foarte bun articol.
  Am si eu o intrebare: de ce in Windows 7
  Command Promt imi apare cu rezolutie foarte mica, de abia pot sa citesc ce scrie in fereastra…??? E un caz singular sau asa se intampla la toata lumea? Ende gresesc?

 3. radu.capan spune:

  Eu pot spune ca pe doua sisteme Windows 7 pe care m-am uitat acum Command Prompt e… normal. Adica clar lizibil, la dimensiunile asteptate. Poate ajuta:

  http://www.cnet.ro/2007/02/13/consola-pentru-dos/

 4. gabi spune:

  Dap, am avut 2 sisteme Windows 7 Ultimate pe calculator, la ambele am avut aceiasi problema, am reinstalat prima varianta de Ultimate si… surpriza , totul a revenit la normal in command promt… Rezolutie normala!

  Ramane o ciudatenie, nu am o explicatie pentru asta (pirateria???).

  Respect.

 5. gabi spune:

  Am facut exact ca in articol (stergerea lui ei.cfg) si functioneaza perfect, la setup acum ma intreaba ce varianta de Windows vreau sa instalez….

  Acum am windows 7 Ultimate ORIGINAL, fara modificari sau spyware!!!

  Multumesc pentru pont.

  Respect.

 6. MhG_40 spune:

  Multumesc. Recent, am descoperit, site-ul tau.
  Multumesc pentru link.
  Chiar vroiam sa-l incerc (Windows 7).
  Respect.

 7. Claudiu spune:

  Comanda respectiva merge si dupa 30 zile si chiar din Windows, nu din Safe Mode. La mine cel putin a mers.

 8. Catakin spune:

  De ce nu folositi Windows 7 Enterprise care se poate activa pentru 90 de zile si functioneaza si cele 5 rearmuri:

  http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/cc442495.aspx

 9. georgelucian spune:

  Pentru cei care au 4 GB de RAM pe x86, Windows-ul (Vista sau 7) ii foloseste decat 3.25 GB de RAM, si din astia mananca cam 1 GB de RAM.
  Aici un program foarte folositor care sa va foloseask toti 4 GB de RAM:

  http://uploading.com/files/917daabm/Ready_For_4GB%2521.zip/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *