Folosiţi Bing?


După lansarea motorului decizional Bing de către Microsoft mi l-am pus ca motor implicit de căutare. Am rezistat vreo săptămână, apoi am revenit la Google. Nu vreau să spun că nu ar fi bun, dar pentru români relevanţa mi se pare minimă. Dacă vrei să profiţi de el la maxim trebuie să comuţi de pe română (stânga) pe engleză (dreapta). Iar eu adesea scriu Bing.ro şi ajung aiurea. Nu, Bing, în opinia mea, este încă orientat pe americani în timp ce Google, după atâţia ani în care a acordat importanţă căutării, e mai atent la (şi capabil faţă de) nevoile altor neamuri (a se vedea şi recentul tricolor 😉 ).

imagine imagine

Dar Dvs? Folosiţi Bing? Mi se pare că Microsoft merge în direcţia bună (mă trezesc tot mai des repetând aceasta). Windows 7 este extraordinar. Serviciile Windows Live sunt foarte bune. De exemplu ştiaţi că versiunea online de Office de la Microsoft conservă mai bine documentele? Un document Word deschis în Office Live arată mai fidel decât în Google Docs. O prezentare PowerPoint importată în Google Docs pierde tranziţiile, pe când în Office Live păstrează chiar şi cele nesuportate online! Hărţile Microsoft sunt bine detaliate pentru România. Şi se mai pot invoca şi alte aspecte. Dar motorul Bing pur şi simplu nu mi se pare că încă poate fi pentru noi atractiv.

Pentru alţii însă… citeam astăzi că 10 din 15 testaţi au rămas cu Bing după ce l-au folosit o săptămână. “15 Google Users Tried Bing for a Week and 10 of them Switched” este articolul de pe Digital Inspiration. De acolo aflăm că Microsoft a comandat un studiu, celor 15 participanţi nespunându-li-se cine se află în spate. Rezultatul… Să îl privim cu scepticism, o fi chestie de marketing, sau e adevărat? Chiar are Bing aşa succes? Un comentator scria cu ironie la articolul indicat: “Microsoft hired a research firm to to do a study and find out if they are awesome. The research firm found that they are awesome. I never would have guessed it.” 🙂 Să vedem câteva dintre clipurile cu concluziile:

Deci… care e opinia Dvs, care e experienţa Dvs cu Bing?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. Asa cum ai precizat si tu in acest articol, relevanta pentru Romania este inca foarte slaba.

  Din pacate nu cred ca vom vedea Romania prea curand pe Bing complet. Pur si simplu, Google e sefu` la acest capitol. In privinta celorlalte release-uri marca MS (asa cum ai spus si tu), Windows 7 si Office Live sunt de departe doua lansari de succes si de calitate.

  P.S.: De ce se vede atat de mic textul in casuta de comentariu? Un font-size mai mare ar fi indicat, este prea obositor. 🙂

 2. lucian spune:

  Da, folosesc Bing.com cînd caut imagini! Am observat că îmi returnează numai imagini absolut la obiect! Numărul rezultatelor este ceva mai mic decît numărul rezultatelor Google dar decît să stau și să caut printre imaginile nerelevante de la Google mai bine caut pe Bing și rezolv mai repede! Îmi place mult și ideea cu întrebările din pătrățele – dacă le-ați observat – e super și educativă!

  Acum, oarecum în afara subiectului, per total un cont WindowsLive este foarte bun mai ales că aplicațiile Office online sînt superioare calitativ celor de la Google și se integrează excepțional cu aplicațiile office de pe PC! Iar spațiul de stocare este mai mult decît generos!

  În sfîrșit se poate spune că o licență Windows (Vista sau 7) își merită din plin toți banii!

 3. Sakura spune:

  Eu mă întreb oare cei 15 testaţi cât de cunoscători ai Google sunt? Cunosc mai mult decât căutarea simplă în căsuţa aceea de sus? Pe mine nu m-au convins deloc. Sunt convins că au fost aleşi cei care era previzibil că vor avea comportamentul dorit.
  Să vorbesc despre primul, mi s-a părut chiar penibil când a zis că ce-i place lui este faptul că dacă caută imagini, acestea sunt afişate fără toate acele date suplimentare de sub ele referitoare la dimensiune, etc. Doar imaginile şi atât. Eu întotdeauna când caut imagini, am nevoie de puţin mai mult decât orice imagini. Informaţiile acelea de sub ele îmi sunt indispensabile pentru ca imaginea la care mă opresc să corespundă nu numai ca conţinut ci şi ca dimensiune şi calitate (o fotografie complexă de câţiva megapixeli dar de doar câteva zeci de kb nici nu are rost să o mai deschid, e clar comprimată excesiv). Acum 2-3 ani pentru cine îşi aminteşte a încercat şi Google timp de cam o săptămână să nu mai afişeze acele date decât la mouse-over parcă. Săptămâna aceea a fost o adevărată tortură, de câte ori aveam nevoie de o imagine pierdeam mult mai mult timp decât înainte până o găseam. Era de-a dreptul obositor. Şi nu era numai părerea mea, la cererea utilizatorilor Google a reintrodus afişarea clasică a imaginilor. Ştii, este o vorbă care spune că trebuie să simplifici lucrurile cât de mult se poate, dar nu mai mult de atât.
  Spui că documentele Office sunt redate mai bine de Office Live decât de Google Docs. Nu este o comparaţie corectă. Microsoft întotdeauna a refuzat să-şi facă publice standardele, tocmai pentru a împiedica pe cât posibil apariţia de programe concurente care să poate citi bine formatele lor. După câte îmi amintesc au fost obligaţi la un moment dat prin justiţie să facă publice formatele şi s-au conformat doar parţial. Deci este „normal” că numai programele Microsoft pot deschide 100% corect fişierele proprii. Poate ar fi mai relevant dacă ai încerca un document Open Office complex cum se vede în cele două cazuri.
  Privitor la hărţi, este posibil ca punctual să fie aspecte superioare la MS, dar pe termen mediu şi lung nu cred că vor putea ţine piept cu Google Maps. Vom vedea, oricum concurenţa este binevenită. Mai ales când una din părţi este MS. Una din motivele care au dus la apariţia Firefox a fost faptul că în momentul în care M$ stăpânea aproape 100% piaţa browserelor a desfiinţat echipa de dezvoltare a Internet Explorer! Amănunte aici.
  Despre Windows 7 nu contest faptul că ar fi un pas în faţă. Ca să fie însă extraordinar ar trebui să fie cel puţin la fel de imun la viruşi şi de foolproof ca şi Mac OS-X… Şi n-ar strica deloc să vină în tot atâtea versiuni ca şi OS-X şi de ce nu şi la preţuri mai apropiate de acesta.
  P.S. Sunt satisfăcut de cât de mare este textul în căşuţa de comentarii. Este un punct mai mic decât pe pagină, dar astfel poate fi avut în faţa ochilor o cantitate rezonabilă de text.

 4. Ramin si eu 100% Google…

 5. gxg spune:

  Nici eu nu folosesc Bing, si marturisesc ca nici nu l-am prea incercat.
  Cat despre studiu, s-au mai facut unele cu utilizatori XP, care se aratau super entuziasmati de Vista prezentat sub alt nume. Si cu totii stim cat de adevarat s-a dovedit a fi acel studiu…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *