WorldIT.info: elevi puşi pe treabă


Peisajul siturilor româneşti dedicat calculatoarelor, internetului, informaticii nu e sărac. Aceasta pentru Dvs înseamnă că aveţi de unde alege. Nu toate proiectele rezistă, nu toate sunt foarte profesioniste, dar e de apreciat dedicarea. Las la o parte aici siturile ce au în spate firme şi mă refer la cele ale căror motoare sunt pur şi simplu internauţi dedicaţi informării în acest spaţiu. Aş dori să semnalez astăzi, pentru cei care nu cunosc deja acest proiect, situl WordIT.info. Când am întrebat care e vârsta medie a autorilor de la WordIT mi s-a răspuns “17-18… dar de ce?”

imagine

Pentru că cu atât mai mult e de apreciat proiectul, dat fiind că vine din partea unor elevi. Nu desconsider un proiect pe motive de vârstă a autorilor. Dimpotrivă, m-aş bucura să văd mai mulţi tineri implicaţi în web, scriind, ajutând… Ştim că învăţământul nostru merge din jos în mai jos, de aceea să vezi nişte foarte-tineri care îşi exersează scrisul cu articole online, îşi rup din timp pentru a împărtăşi altora din experienţa lor, învaţă învăţându-i pe alţii… e nemaipomenit! Dacă sunteţi interesaţi, vă puteţi alătura acestui proiect, căci Echipa WorldIT cauta autori.

Acum să vorbim mai concret despre sit. Cităm de pe pagina despre: “Ţinta este de a aduce îmbunătăţiri în programarea românească prin articole şi cursuri de programare originale. Cunoştinţele autorilor WorldIT sunt diverse, deşi echipa are o medie de vârstă foarte mică , începând de la programare, algoritmică, până la cunoştinţe de limba engleză, editarea şi crearea imaginilor”. Dacă situri cu ştiri din lumea IT mai sunt (şi WordIT caută să le redea, vezi Noutăţi), punctul tare al acestui sit este orientarea spre programare. Rubrica Articole are subrubrici precum Algoritmică sau C# (sau mai comunul subiect PHP). Situl are şi o rubrică intitulată Review-uri şi interviuri. În fine, membrii au diverse proiecte, precum un plugin WordPress sau o webaplicaţie de trimis SMS-uri. Vă invit pe cei interesaţi să vizitaţi situl şi, dacă vă convinge, să vă abonaţi la RSS pentru a-l putea urmări îndeaproape. Succes, WorldIT!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (10 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

8 comentarii

 1. Multumesc foarte mult in numele intregii echipe.

  Tinta principala este, asa cum ai mentionat si tu, „de a aduce îmbunătăţiri în programarea românească”, insa tinta din spatele acesteia este de a crea un mica comunitate in care sa stii ca vei gasi tot ce iti trebuie si cel mai important vei gasi in limba romana.

  Desi suntem la inceput, proiectul fiind lansat relativ recent, sunt optimist si am incredere ca il vom aduce la un nivel foarte mare.

  Asa cum ai spus si tu, avem si cateva proiecte. Daca nu v-au convins cele deja publicate va „avertizez” ca in curand vom mai lasa un proiect marca WorldIT ce va ajuta proiectul WIT sa se apropie de targeturile sale tot mai mult.

  Vreau sa multumesc inca o data si sper ca in viitor cele doua proiecte (WIT si CNET) sa aiba actiuni impreuna. 🙂

  Numai bine!!!

 2. Am vrut sa scriu ceva pe-acolo, dar dupa ce am vazut chestia cu ‘Evolve with us’ care imi miroase a evolutie, m-am razgindit, mai bine public ceva la mine pe blog….

 3. @Paul Sanduleac: Nu am inteles ce ai vrut sa sugerati prin „care imi miroase a evolutie, m-am razgindit, mai bine public ceva la mine pe blog…”

 4. Păun Eugen spune:

  Personal, am destule rezerve în ce privește acest proiect. Unele articole sunt cam prost traduse, nu se prea menționează surse, iar calitatea și utilitatea unor articole este cam îndoielnică, ca să zic așa.

  Oricum, baftă, mai vedem unde veți fi peste jumătate de an, un an așa!

 5. Darius spune:

  Cand am fondat Arena IT, acum 3 ani, si la noi media era de 17-18 ani. Deci clar, se poate!

 6. gyges77 spune:

  Avadanei Andrei, iti inteleg indignarea, insa unii pur si simplu au o aversiune fata de… „evolutie”. Este tristul adevar. Nu vreau sa ofensez pe nimeni.

 7. Indignarea mea e generata de faptul ca nu pot concepe ce parte din „evolutie” genereaza asemenea reactii negative.

  @Păun Eugen: Mi-ar fi placut mult mai mult un feedback concret si nu doar ceva discutat evaziv, in special pentru articolele prost traduse si „utilitatea indoielnica” a unora din articole.

  Pana acum nu am avut nimic de invatat din feedback-ul dat de dumneavoastra, care sunteti cititorul. Va expuneti o parere care pana in momentul de fata este nula pentru orice cititor, din contra creeaza o impresie negativa dinainte de a accesa site-ul. E ok, e opinia dumneavoastra insa macar daca intra persoane „deja formate cu o parere negativa” sa am de castigat pe viitor din partea celor care nu au aflat aceasta opinie. 🙂

  Numai bine!

 8. radu.capan spune:

  Dacă ne uităm pe blogul lui Paul Sanduleac scrie „I’m a Creationist”. Deci cred că obiecţia la evoluţie era de fapt fugind cu gândul la evoluţionism. Cred. E aiurea să îmi dau cu părarea în locul altuia şi cred că e vorba de o alunecare a subiectului ce nu merita exploatată. Să rămânem deci în spaţiul tehnic.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *