FavBackup: pentru navigatoare


Dacă vă amintiţi, acum un an am scris despre Transmute, un program excelent care permite migrarea semnelor de carte inclusiv între navigatoare favorite. Programul mai are şi acum o versiune free, chiar dacă şi-a adăugat şi o versiune mai complexă ce e comercială. Dar acum despre altceva doresc să scriu: FavBackup (versiunea 2, testată de mine, merge şi fără instalare). Acest program, după cum sugerează şi numele, permite realizarea de copii de siguranţă pentru navigatoare. Probabil din nume credeţi că doar la Favorites, dar de fapt opţiunile sunt complexe. În captura de mai jos vedeţi opţiunile pentru Chrome (din păcate la Chrome lipseşte backup-ul pentru parole). Bifaţi sau debifaţi după nevoie.

imagine

Mai rămâne desigur să indicaţi o cale pentru salvarea backup-ului şi atât (de fapt click pe Next pentru executarea backup-ului, şi atât). Important: programul caută din start navigatoarele instalate şi să identifice profilurile. Dacă nu le găseşte (ex: un navigator portabil şi nu instalat) atunci indicaţi manual locul pe harddisk, pentru ca totul să meargă OK. Evident, acest backup poate fi apoi folosit pentru restaurare (restore), din tabul corespunzător. Dacă nu doriţi să vă complicaţi cu ce să alegeţi şi ce nu, puteţi merge pe Full Backup şi Full Restore. Atenţie: dacă lăsaţi bifat de exemplu Web data, va include şi sutele de mega de date strânse din navigare. Alegeţi deci cu grijă, ceea ce vă interesează. Sau curăţiţi navigatorul de datele nenecesare.

FavBackup poate fi folosit pentru a face regulat backup la datele navigatorului. Faceţi aşa ceva? Mă gândeam eu că nu. Poate fi de asemenea fi folosit pentru migrarea datelor unui navigator în altă parte (eu de exemplu mi-am mutat pe acelaşi calculator datele din Chrome de sub Vista în Windows 7, astfel ca acolo să regăsesc ceea ce am nevoie). Dacă vreţi să radeţi computerul, un Full Backup poate fi de asemenea util. Scenarii găsiţi Dvs: eu v-am prezentat instrumentul.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,80 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. gxg spune:

    F. interesant! O sa-l incerc cand imi cumpar un PC nou, cred ca e mult mai simplu de refacut starea unui browser asa. (asta daca reusesc sa-l descarc de pe rapidshare)

  2. Cristian spune:

    De chestia asta chiar aveam nevoie aşa că îţi mulţumesc frumos!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *