HDD extern: Western Digital My Book World Edition 1TB


Vă amintiţi că acum câteva săptămâni vă scriam despre un Samsung Story Station de 1.5TB pe care tocmai îl cumpărasem? Sunt foarte mulţumit de el (l-am umplut cam 40%). Pentru cei cu pretenţii mai mari o alternativă interesantă este Western Digital My Book World Edition 1TB, care la CEL.ro face aproape 600 de lei. Ce îl face mai deosebit? Faptul că poate funcţiona independent într-o reţea. Dacă în locuinţa Dvs aveţi o reţea, Western Digital My Book World Edition se poate alătura conectat direct, nu printr-un calculator. El va fi recunoscut în reţea atât de PC-uri, cât şi de Mac-uri. Nu am găsit scris ceva despre Linux, dar probabil cu ceva eforturi, mai mici sau mai mari, poate fi recunoscut de asemenea.

imagine

Evident, aceasta presupune în mod natural că WD My Book World Edition stă permanent în priză (ecologiştii nu trebuie să îşi facă probleme; cu tehnologia GreenPower acest HD consumă puţin, în special când nu e folosit ci stă doar), dar vom vedea că oferă nişte avantaje nete. În primul rând, dacă de HDD-ul meu Samsung se poate bucura doar pe rând câte un calculator din casă, cu WD My Book World Edition toate calculatoarele din casă au un spaţiu de backup şi de accesare simultană. Acum probabil că nu mulţi au n calculatoare în casă, dar să nu uităm că de astfel de HDD-uri se bucură orice dispozitiv certificat DLNA (ex: Playstation 3, Xbox 360 sau ramele foto digitale). Urmăriţi clipul de mai jos de prezentare.

Ce înseamnă deci un astfel de HDD în casă? Că poţi să îţi faci acolo depozit de muzică şi filme şi le poţi accesa cu orice calculator din reţea. Că poţi să îţi configurezi backup automat pentru fişierele vitale (ex: documente). Că dacă ai pierdut de pe calculator ceva date, le poţi recupera rapid de pe WD. Că… atenţie… poţi avea acces la fişierele tale chiar şi când nu eşti acasă, chiar şi când calculatoarele tale sunt oprite. Cum aşa? Evident cu acces prin internet (MioNet Remote Access), protejat corespunzător. Detalii în clipul următor.

În fine, închei cu unul dintre multele clipuri “despachetez pentru Dvs”. Puteţi să vă daţi mai bine seama de dimensiuni (are 58x147x173mm şi 1.09kg). Arată ca o carte mai groasă (ceea ce nu înseamnă că e bine de ţinut în bibliotecă – ţineţi cont că are nevoie de aerisire.

La CEL.ro găsiţi următoarele variante:

PS: Într-un comentariu pe eMag.ro cineva scria: “Îl am de câteva zile şi sunt încântat. Nu numai pentru ce poate să facă din fabrică, dar am reuşit să instalez şi un client de torrent şi nu mai trebuie să las calculatorul pornit noaptea.” Un motiv în plus? 😉


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. petrescs spune:

  „[…]El va fi recunoscut în reţea atât de PC-uri, cât şi de Mac-uri. Nu am găsit scris ceva despre Linux, dar probabil cu ceva eforturi, mai mici sau mai mari, poate fi recunoscut de asemenea.[…]”

  Dispozitivul ruleaza o versiune modificata de Linux (http://en.wikipedia.org/wiki/Western_Digital_My_Book) ce poate fi chiar adaptata (cu riscul pierderii garantiei) pentru a suporta si alte servicii cum ar fi clientul torrent cum spunea comentatorul de mai sus.

 2. GreuDeGasitID spune:

  Hardul este o mizerie. Am unul de 500 gb. In retea transferul nu trece de 2,7 mb. Si daca este la fel ca al meu portul usb nu serveste la legatura cu pc-ul ci cu alte dispozitive usb.

 3. jazz spune:

  Am avut si eu unul de 1 GB, si daca devenea inactiv era de groaza – ii lua un minut sa se trezeasca. Viteza de transfer era cam mica, dar asta e firesc la HDD-urile cu capacitati asa de mari.
  In cele din urma, l-am scapat pe jos, si dus a fost…

 4. jazz spune:

  1 TB, scuze


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *