Exportă/importă blogroll-ul WordPress


Dacă ai ceva experiență în utilizarea WordPress probabil că ai observat în Tools – Import posibilitatea de a importa un blogroll, fie de la un anumit URL, fie prin uploadul unui fisier xml. Ceea ce nu este așa de evident și mă îndoiesc că prea mulți dintre voi știu este că WordPress, fie self hosted sau blog pe WordPress.com, poate realiza, fără ajutorul vreunui plugin, exportul blogroll-ului. Există o referință minusculă în Codexul wordpress, dar, din păcate, nimic prea relevant. Și atunci?

Pentru a obține un fișier OPML cu toate linkurile din blogroll-ul unui blog bazat pe wordpress nu trebuie decât să adaugi /wp-links-opml.php la numele domeniului. Pentru acest blog îl găsiți aici, iar pentru un blog găzduit pe wordpress, un exemplu puteți vizualiza aici. Poți copia pur și simplu link-ul respectiv sau îl poți salva ca fișier cu extensia .xml în calculatorul tău pentru utilizare ulterioară. Pentru editare folosește Notepad sau Notepad++, nu Wordpad sau Word!

Dar să exemplificăm rapid și procedeul de import. Navighează la Tools – Import, alege Blogroll și optează pentru una dintre variante – url sau upload fișier. În exemplul următor, mai comod de felul meu, am dat copy/paste la url.

Import-‹-Wordpress-blogroll

Și așa am importat în câteva secunde nu mai puțin de 101 linkuri!

De menționat că linkurile importate pot fi atribuite doar unei singure categorii, fiind necesar, dacă este cazul, să le împarți ulterior în categoriile corespunzătoare. Un impediment nesemnificativ, zic eu, dacă te gândești cât ar dura să le introduci manual.

Acum că ți-ai exportat blogroll-ul, citește un tutorial despre cum să îți exporți blogul parțial sau total.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Util, chiar nu stiam ca exista asa ceva…

  2. Multzam pentru articol, habar nu aveam ca se poate exporta blog-roll-ul… Ia sa testam…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *