JustPaste.it şi alte alternative


Nu ştiu dacă vă mai amintiţi de Cl1p.net, prezentat în februarie 2007. Acela era pentru texte fără formatare (plain text, nu rich text). Am mai vorbit apoi la începutul acestui an, în martie, despre FriendPaste, util pentru orice texte (din nou fără formatare), dar în special webmasterilor, oferind aşa numita “colorare a sintaxei” pentru diverse limbaje (web sau de programare). În acelaşi regim plain text vă mai recomand două situri: TxtB.in (mostră) şi TextSave.de (mostră). După cum vedeţi din captură, ambele vă permit să puneţi un text şi să îl salvaţi, primind un link pe care îl puteţi folosi pentru difuzare (ex: pe Twitter).

imagine

Un instrument însă mai avansat este JustPaste.it (mostră). De ce? Oferă editare “bogată” (rich text), după cum observaţi în captură. Se poate edita şi direct HTML pentru cei care ştiu/vor/cunosc/au nevoie. Se poate face paste (lipire) direct dintr-un fişier Word (curăţindu-se tagurile inutile). Se poate face import, fiind suportate câteva formate mai comune. În fine, se pot insera şi imagini, precum şi stabili pagina pe care va apare textul după salvare (evident, trebuie să alegeţi o succesiune de caractere “neocupată” de alţii).

imagine

Astfel de situri nu le folosim poate foarte des… dar când va fi nevoie să ştim că există. Iar JustPaste.it mi se pare uşor de memorat.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. petrescs spune:

    Si pastebin.org e binecunoscut pentru plaintext si syntax highlightning.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *