Picasa 3.6: colaborare şi alte noutăţi


Google a lansat în august a.c. o facilitate foarte utilă la Picasa Web Albums: publicarea în comun (împreună). Să ne gândim: o familie are un cont Picasa şi vrea să publice şi el, şi ea, poate şi copiii. Sau după o excursie: toţi vrem să avem amintirile într-un singur loc, din aparatul tău, al meu, al lui… Acum excelentul program Picasa oferă aceeaşi facilitate apărută mai întâi online. După cum vedeţi mai jos, în versiunea 3.6, tocmai lansată, a apărut un buton mic de share, iar grupurile pot fi configurate din ceea ce devine secţiunea generală de Contacts pentru mai multe servicii Google.

imagine

Versiunea 3.6 (tot în engleză) aduce în fapt următoarele noutăţi (traduc şi adaptez):

  • Colaborarea la albume. Acum poţi publica în albumele prietenilor chiar din Picasa. De asemenea poţi invita colaboratori la propriile tale albume.
  • Opţiune de share în timpul procesului de încărcare.
  • Recomandări de etichete la vizualizarea albumelor sau folderelor în panoul Oameni (People).
  • Control mai bun la etichetarea cu nume: se pot elimina anumite foldere de la scanare sau feţe de la detecţia în orice folder.
  • Opţiune de a crea şi salva dimensiuni de decupare particularizate.
  • Opţiunea de conservare a calităţii iniţiale a JPG-urilor la publicarea în Picasa Web Albums. Va lua mai mult spaţiu, dar acum preţurile sunt mult mai accesibile.
  • Opţiune de importare a fotografiilor după data preluării, data de astăzi sau dintr-un folder cu un anumit nume. Dacă s-a ales prima opţiune, fotografiile vor fi organizate şi salvate în foldere diferite, după dată.

Vedem deci că începe să devină mai cu rost creşterea de spaţiu. Dacă acum fotografiile sunt păstrate la calitatea originală înseamnă că sutele de mega se pot umple mai uşor, dar mai cu sens. Şi pentru unii, mai ales că vin sărbătorile, contul chiar se poate umple rapid mai ales dacă au… Eye-Fi card. E vorba de o ofertă pentru SUA şi Canada, deci teoretic nu ne prea interesează, dar aspectul tehnic e de notat. Pentru 50usd (un cont de 200GB), Google dă gratuit un Eye-Fi card, ce costă în mod normal aproape 100usd. Acesta permite transmiterea fotografiilor direct din aparatul foto la un calculator, printr-o reţea ad-hoc wireless. Mai mult: şi publicarea lor automată (pe Flickr, Picasa şi alte variante). Acum mă îndoiesc că prea mulţi doresc aşa ceva: nu vă verificaţi pozele local înainte de publicare online? Altfel cine ştie ce fotografii ajung online 😉 .

imagine

Nu ştiam de astfel de carduri (poate că există de mult timp… nu mă pasionează gadgeturile tehnice atât de mult ca internetul). Dacă vă aflaţi în aceeaşi situaţie iată două clipuri despre Eye-Fi card.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *