WordPress: teme şi sfaturi pentru autorii de teme


S-au cam strâns semnele mele de carte cu tagul WordPress aşa că vă propun mai jos o serie de articole şi colecţii legate de temele WP. Şi voi începe cu colecţii de teme. Cea mai recentă a fost publicată chiar ieri de TripwireMagazine. Sunt peste 60 de teme simple, minimaliste. Muazza (nu am mai auzit de sit) are colecţia cea mai bogată: peste o sută de teme, grupate – Business, E-Commers, Gallery, Portofolio, Group publishing, Magazine, Personal, Unique. Vine apoi un articol cu teme de sezon (de iarnă – vedeţi şi propunerile lui Eugen). Selecţia mai veche TripwireMagazine, de peste 90 de teme, nu are din păcate categorii, ci e o unică şi lungă listă.

imagine imagine imagine

Dar să trecem la listă:

Acum pentru cei care fac teme WordPress aş dori să evidenţiez câteva articole ce pot fi de la utile la foarte utile. Celebrul blog SmashingMagazine are două materiale importante: Advanced Power Tips For WordPress Template Developers (25 noiembrie) şi continuarea de ieri: Advanced Power Tips for WordPress Template Developers: Reloaded (14 decembrie). M-am uitat peste ele şi sunt sfaturi extraordinare (plus stilul concis cu care ne-am obişnuit). Tot ieri, SixRevisions a publicat un articol cam în aceeaşi categorie, dar cu accentul pe SEO: Optimizing WordPress for Search Engines. Dacă faceţi teme WP sau aveţi un blog şi – evident – folosiţi o temă, aflaţi din acest articol cum puteţi îmbunătăţi lucrurile. Pentru cei cu experienţă, multe vor fi “fumate”, dar începătorii le vor aprecia.

În fine, ne apropiem de încheiere cu o recomandare pentru cei care vor să îşi realizeze singuri tema. Design a wordpress theme from scratch – Theme available e un articol de pe GrafPedia, de la sfârşitul lunii noiembrie, care prezintă paşii în Photoshop (tema rezultată o puteţi vedea în acţiune aici) şi puteţi şi descărca PSD-ul temei. O altă cale este să folosiţi un generator online gen Templatr.cc. La o primă privire pare oribil… La o a doua privire ascunde totuşi instrumente puternice (poţi seta până în mici detalii multe-multe-multe aspecte)… La o a treia privire probabil te plictiseşti şi descarci tema cadru să o prelucrezi local 🙂 . Sentimentele mele sunt mixte vizavi de această webaplicaţie, dar valoarea ei depinde mult de nevoile şi priceperile celui ce o utilizează. Când simţiţi că v-aţi săturat, reveniţi la seturile de teme de mai sus, poate găsiţi una gata făcută şi potrivită nevoilor Dvs.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Mircea spune:

    Antivirusul meu (avast) imi spune ca WPsmash.com contine virusi; poti sa-l stergi din lista…

  2. radu.capan spune:

    Se intampla virusarea si la case mai mari. Sunt sigur ca se vor prinde ca au fost infectati, in urma unui atac, si isi vor curati fisierele.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *