Tinker: dat gratuit de Microsoft


Microsoft oferă gratuit jocul Tinker de care, până recent, doar utilizatorii de Windows Ultimate se puteau bucura. Problema e că până ajungi să îl lansezi îţi poate pieri cheful să îl joci. Îl puteţi descărca de pe Softpedia şi eventual să instalaţi DirectX-ul din arhivă şi jocul în sine. Nu va merge însă imediat. Va cere un DLL asigurat de clientul Games for Windows Live. L-aţi instalat? Tot nu e gata: mai trebuie să vă identificaţi cu un ID Live şi eventual să creaţi un gamertag. În cele din urmă 🙂 veţi ajunge efectiv în joc. Merită tot acest proces? Poate vă ajută scurta recenzie de mai jos.

imagine

Într-un fel Tinker mă face să mă gândesc la Light-Bot, despre care a scris Radu în toamna trecută. Seamănă prin faptul că avem un roboţel pe care trebuie să îl conducem dintr-un punct în altul al tablei de joc, spunându-i pe unde să meargă şi ajutându-l să depăşească obstacolele. Dar dacă în Light-Bot programam mişcările roboţelului şi el trebuia apoi să le execute, în Tinker îl conducem pas cu pas cu ajutorul săgeţilor sus-jos stânga-dreapta, punându-l să împingă elementele care îi stau în drum sau să pună în funcţiune, cu tasta SPACE, diferitele mecanisme întâlnite.

imagine imagine

Pare uşor, şi cel puţin la primele nivele nici nu e mare filozofie să îl ajutăm să îşi îndeplinească misiunea. Dar aceasta se complică pe parcurs, apar tot felul de noi elemente, şi în plus prietenul nostru are o rezervă limitată de energie. Mai ales dacă nu avem de cules la un anumit nivel baterii cu care îl putem reîncărca, nu putem irosi mişcările, ci trebuie să fim atenţi – dacă dorim să se întoarcă la dreapta, să nu îi dăm din greşeală comanda să se întoarcă la stânga. E destul de uşor să ne încurcăm, deoarece trebuie să ne obişnuim să privim din perspectiva roboţelului, nu a noastră – ca şi când am sta cu faţa la direcţia lui de mers. La fiecare nivel sunt explicate elementele noi introduse, şi ce anume trebuie să faceţi cu ele – dar vă ia ceva din timp dacă staţi să le citiţi. Succes – să ajungeţi să vedeţi la fiecare nivel (sunt 60 în total) cât mai repede roboţelul dansând de bucurie şi ovaţionat la îndeplinirea misiunii!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. vali spune:

    E dragut jocul. Nu am stiut de el pana nu am citi articolul asta, dovada ca am Home Edition.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *