Speed Dial pentru Chrome


Chrome se laudă că are la “tab nou” cea mai inteligentă combinaţie, cu situri frecvent utilizate, ultimele taburi închise, ultimele semne de carte… Ei bine, de când extensiile pentru Chrome au fost “eliberate” avem de-a face cu tot felul de variante îmbunătăţite. Printre ele şi extensia Speed Dial (nu vă place adresa? ţineţi mouse-ul peste link… oare mult s-a gândit Google până a ales această cale pentru situl cu extensii? of, of). Cu un click, fără repornirea navigatorului, am avut-o instalată. După 1-2 minute arăta ca mai jos. În primul rând e libertatea de a alege câte linii şi coloane să ai. Pentru cei care au multe situri favorite se poate opta pentru o grilă până la 6 per 8 (adică, da, 48 de situri!!!).

imagine

Cum se adaugă un sit? Dacă îl aveţi deschis într-un tab, apăsaţi ALT-A. De asemenea în bara de adrese apare o iconiţă (îmi seamănă parcă cu iconiţa de la AVG? sau mă înşel) pe care puteţi da click pentru a adăuga situl încărcat.

imagine

Această iconiţă poate fi dezactivată mergând la opţiuni (vedeţi ultima căsuţă de bifat). După cum vedeţi din captura de mai jos se pot alege câteva teme unicolore sau indica o imagine (existentă pe web) care să fie pusă ca fundal (background). Cândva, într-o versiune viitoare, vom putea folosi şi imagini locale.

imagine

La final să mai spunem că extensia chiar poate mări viteza celor cărora le plac tastele. Ar fi fost excelent când deschizi un tab nou să poţi apăsa 1 şi să ţi se deschidă primul sit definit. Nu merge. Merge însă cu CTRL-1, dar, atenţie, dacă sunteţi în pagină. Implicit, la deschiderea unui tab nou, cursorul se pune în bara de adrese. Deci ca să vă sporiţi viteza cu Speed Dial, la deschiderea unui tab nou (CTRL-T) apăsaţi Tab apoi CTRL+cifră. Probabil autorul încă lucrează la acest sistem. De exemplu ce facem cu siturile de pe poziţia 10 începând? Oricum, extensia şi în această fază arată bine şi se mişcă bine. Un început de salutat!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. misu183 spune:

    „Furaciosii”. L-au luat de la Opera. :))

  2. Eu spune:

    Am apasat „.” am scris „Opera” si nimic, exceptand comentariul. Ar trebui sa scrieti cine a venit cu ideea, cine a fost primul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *