Slideshow cu PowerPoint


Când vine vorba de un slideshow cu imagini probabil gândul vă duce la un viewer cu o astfel de facilitate. IrfanView permite slideshow-uri configurate în câteva secunde! La fel Galerie foto Windows Live, sau FastStone Image Viewer, ca să precizez doar câteva programe de acest gen pe care le folosesc eu. Dar şi PowerPoint poate fi folosit la aşa ceva. Sună puţin neobişnuit dar nu e absurd. Credeţi-mă… Desigur, dacă avem doar imagini, e prea complicat să facem din ele un slideshow cu PowerPoint-ul. Dar dacă în schimb vrem să folosim puterea animaţiilor din PowerPoint atunci perspectiva se schimbă.

imagine

Realizaţi deci un fişier PowerPoint cu tot ce doriţi în el. La final (presupunem că aţi pus tranziţiile între slide-uri) trebuie să mai faceţi două lucruri. Mai întâi din fila Animations să bifaţi (Advance Slide) Automatically After… şi puneţi acolo ce timp doriţi Dvs.

imagine

Şi apoi din tabul Slide Show să alegeţi Set Up Slide Show şi în fereastra care apare să bifaţi Loop continuously until ‘Esc’. Aceasta va asigura repetarea slideshow-ului la infinit (până îl opriţi Dvs, desigur).

imagine

Atât! Nu am cum să prezint live aşa ceva aşa că eventual puteţi descărca fişierul PPTX (atenţie, e pentru MS Office 2007 minim, dar trucul merge şi cu MS Office 2003). Mai jos vedeţi cum redă authorStream PPT-ul realizat. Lipsesc două lucruri: tranziţiile între slide-uri (transformarea în modul online le pierde) şi repetarea, bucla (din nou nesuportată de authorStream). Dar dincolo de aceste lipsuri puteţi vedea – un exemplu complet aiurea – faptul că cu PowerPoint se pot adăuga elemente de animaţie imposibil de pus cu IrfanView sau vreun alt viewer comun de imagini.

Mare, mare, mare păcat că încă authorStream nu conservă tranziţiile între slide-uri. Să ne amintim că permite exportul spre YouTube şi atunci ar fi fost aşa de uşor de realizat nişte clipuri cu animaţii de tot felul… Vedeţi prezentarea de test mai jos pe YouTube.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *