Jumplist-Launcher pentru Windows 7


Dacă folosiţi Windows 7 probabil v-aţi obişnuit deja cu listele de accesare rapidă ce însoţesc aplicaţiile pregătite pentru noua facilitate. Astfel, la Explorer puteţi avea acces rapid la nişte directoare folosite frecvent; la un player audio la ultimele albume; la un navigator cale imediată spre anumite situri; ş.a.m.d. Această facilitate este transformată exclusiv în lansator de aplicaţii/fişiere/directoare de programul gratuit Jumplist-Launcher. După cum vedeţi în captura de mai jos, mi-am putut defini o listă cu ce îmi trebuie mie mai des când lucrez în Windows 7 (nu lucrez frecvent). Atâta doar că lista, ca la orice altă aplicaţie ce foloseşte “jump-list-ele”, e activată de click-dreapta pe iconiţa din bara de aplicaţii.

 imagine

Dacă dai click-stânga se va afişa desigur fereastra aplicaţiei Jumplist-Launcher, pe care o vedeţi mai jos. Din această fereastră îţi poţi adăuga grupuri, iar pe grupuri fişiere (executabile sau nu) şi directoare. Aplicaţia e puţin stângace. De exemplu după ce modifici ceva (de exemplu titlul aplicaţiei – la Name mai jos) trebuie neapărat să dai Save Changes, altfel se pierd. Apoi după ce ai adăugat un element trebuie să dau click pe Update Jumplist. În plus numărul maxim de elemente trebuie modificat manual şi salvat. Pe viitor mă aştept ca aceste butoane să dispară şi salvările să se facă automat. Oricum, aplicaţia e utilă dacă vrei într-un spaţiu mic să regăseşti fişierele şi folderele folosite frecvent.

imagine

Pentru cei care s-au obişnuit cu QuickLaunch-ul din versiunile anterioare de Windows, acest director în care adesea nou instalatele aplicaţii îşi pun scurtăturile mai există, chiar dacă nu aşa vizibil. JumpLaunch e o mică aplicaţie portabilă ce “trezeşte” la viaţă facilitatea. Descărcaţi şi despachetaţi arhiva, lansaţi programul, nu uitaţi să fixaţi aplicaţia (ca la cea de mai sus) şi aveţi din nou QuickLaunch-ul la îndemână.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. robby spune:

    Ne puteti invatza cum putem adauga subtitrare in Windows Media Player 12 si eventual cum putem improviza un fel de „full screen stretch” in acelasi player?

  2. Radu spune:

    De ce nu folosești mai bine un player (gratuit) care să se descurce nativ cu subtitrările (KMP, Gom etc.)? WMP este, din punctul meu de vedere, un program mare, greoi și prost conceput.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *